Olympische hoogtepunten zonder ticket

Ook wie geen ticket voor de Olympische Spelen heeft bemachtigd, kan in en om Londen een olympische zomer beleven. Een greep uit de activiteiten.

Olympisch shoppen

Wie met de Eurostar naar Londen spoort, wordt deze zomer olympisch verwelkomd in het station St Pancras International. Verzamelaars en souvenirjagers vinden hier één van de officiële boetieks van de Spelen.

Info: www.london2012.com/about-us

Kamperen bij de Queen

De Queen toont zich tijdens de Olympische Spelen van haar meest gastvrije kant. Ze stelt een deel van het park rond Windsor Castle open voor kampeerders. Op 30 minuten wandelen van het kasteel en een drietal kilometer van de olympische locatie Eton Dorney (roeien) zijn 286 plaatsen beschikbaar voor tenten, caravans en motorhomes. Catering wordt voorzien door de Royal Farms van het domein van Windsor.

Van 20/7 tot 16/8. Prijs: £ 40 (euro 49,7) p.p. Mininum 3 nachten.

Info: www.2012camping.co.uk of % +44 (0) 845 130 76 33.

Gratis kijken

De meeste wedstrijden vinden plaats in het Olympisch Park, in het oosten van Londen. Maar er zijn ook topwedstrijden die u gewoon gratis kunt bekijken. Op 5 en 12/8 passeert de marathon in de straten van Londen (vertrek en aankomst op de Mall). Op 4 en 7/8 kunt u in Hyde Park getuige zijn van de triatlon en op 28 en 29/7 en 1/8 in Regent’s Park van het wegrennen. Aan de zuidkust, in Dorset, kunt u tussen 29/7 en 11/8 vanop de oevers genieten van de zeilwedstrijden.

Info: www.london2012.com.

Olympisch Park

Officieel gaan de Spelen van start op 27/7. Tot dan is het Olympisch Park open voor bezoek. Elke dag leidt een gids u rond in het olympische stadion, het olympische dorp en het centrum voor watersporten, maar ook in East End en zijn industrieel erfgoed.

Elke dag om 11 u. Prijs: euro 11,50. Info en tickets: www.visitbritainshop.com.

Stadionsfeer

Een beetje de sfeer van het stadion opsnuiven?

In Victoria Park, Hyde Park en Potters Fields worden tijdens de Spelen reuzenschermen opgesteld, net als in tientallen steden buiten Londen.

Info: www.btlondonlive.com.

Culturele Olympiade

Niet alleen op sportief vlak valt er van alles te beleven. Ook cultureel kan Londen een olympiade aan. Het London Festival 2012 vormt de finale van vier jaar culturele creativiteit. Onder de 12.000 evenementen en performances zijn zeker de tentoonstelling van Damien Hirst in het Tate Modern en van Lucian Freud in de National Portrait Gallery een must see.

Info: www.festival.london2012.com.

Om te lachen

Groot-Brittannië mag dan al de Olympische Spelen organiseren, het blijft een land waar men zichzelf niet al te ernstig neemt. Getuige hiervan de vele excentrieke evenementen die hun oorsprong vinden in oude tradities. Ze zijn grappig maar nooit wreedaardig. Zo houdt Cambridgeshire op 14/7 het Wereldkampioenschap erwtschieten, vindt op 21/7 in Norfolk een internationale slakkenrace plaats en zoekt men in Tywyn op 18/8 uit of de mens het kan halen van de trein.

Info: Erwtschieten: www.witcham.org.uk Slakkenrace: www.scase.co.uk/snailracing Race tegen de trein: www.racethetrain.co.uk.

Ann Heylens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content