© STOCKFOOD/ISOPIX

Noedelsalade

4 personen ? 35 minuten

? 600 g kipfilet ? 40 g gember + 40 g korianderwortel (optioneel), gehakt ? 3 el limoensap ? 1 chili, in ringen ? 100 g sojascheuten ? 30 g Thaise basilicumblaadjes ? 2 lente-uien, in ringen ? oe komkommer, in schijfjes ? 1 l bouillon ? 1 el vissaus ? 2 el miso ? 2 el rijstazijn ? 2 el mirin ? 600 g noedels

1. Breng 950 ml bouillon aan de kook samen met de vissaus, gember en korianderwortel en pocheer er 10 minuten de kip in.

2. Breng 50 ml bouillon aan de kook met de miso, mirin en azijn. Haal van het vuur en meng met het limoensap.

3. Gaar de noedels. Haal de kip uit de bouillon, laat afkoelen en trek uit elkaar. Spoel de noedels en laat uitlekken. Meng de ingrediënten met de helft van de chili en de helft van de dressing. Verdeel over de borden en serveer er de rest van de dressing en de chili bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content