Nieuwigheden op het rooster

De fabrikanten doen er alles aan om uw barbecuefeestje veilig, gezond en gezellig te houden. Zij ontwikkelen steeds betere en gebruiksvriendelijker toestellen en attributen.

Boomerang spiesen (6 in een blister): a7,34

Casa, groot bord Linea a 3,99; klein a 2,99; set placemat, servet + ring: a 3,99

Casa, fruitglas euro 0,99

Sia windlicht met bordje: groot model a28,20, klein model a 18,50

Ikea, Plast, groot bord a6,99/per 4, klein bord a5,99/4, kommetjes a3,99/4 , beker a1,50

Weber, handschoenen: a14,99

Bodum, Chimney Starter: a 31,95

Weber, dubbele spiesen: a14,99 voor 8

Ikea Skina onderzetter, op batterijen:

a4,99

Weber Q: a299, a60 extra voor de Cart of de sporttas

Outdoor Chef, Twinkettle: a 999, parasol, wok, gietijzeren bakplaat en paëllapan inbegrepen.

Cococha: a5,65 voor 3 kg, a16,75 voor 10

Het aanbod is zo groot dat iedereen wel iets naar zijn smaak vindt. Maar wat is uw smaak?

Volstaat een traditionele barbecue of wilt u een all-in-toestel waarmee u ook kunt grillen, roosteren, roken, braden, stomen, wokken?

Zweert u bij houtskool, dan zorgt u ervoor dat hij op een rooster ligt en dat de luchttoevoer regelbaar is. Te weinig lucht betekent te weinig zuurstof. Te veel lucht maakt dan weer dat de vlammen regelmatig aan de voedingswaren zullen likken en dat moet u om gezondheidsredenen voorkomen. Wilt u het helemaal gezond, kijk dan of het toestel de mogelijkheid biedt om onrechtstreeks te grillen.

Voelt u meer voor gas? De aankoop is duurder, maar hij heeft ook heel wat voordelen: eenvoudiger aan te maken, veel sneller op temperatuur, erg makkelijk en veilig te gebruiken.

De echte fanaten verkiezen welllicht een barbecue met hout. Dat kan met locomotiefvormige toestellen zoals de Cactus Jack of de Oklahoma, waarbij in het ene compartiment hout gestookt wordt en in het andere gegrild. Besef wel dat je zo’n ding ontzettend zwaar is en dat er een prijskaartje aanhangt van a1100 of meer.

Voor welke brandstof u ook kiest, rook en opflakkerende vlammen voorkomt u door te kiezen voor een barbecue met een deksel. Door een efficiënte luchtcirculatie moet u de etenswaren minder vaak omdraaien.

Handig krom

Een spies op een bord... en u weet niet meer waar met uw groenten en andere bijgerechten terecht kunt. Daar heeft Peter De Clercq, een van de bekendste barbecuekoks van ons land, iets op gevonden. Hij ontwikkelde de gebogen Boomerang Spies die perfect op een rond bord past. Te koop in speciaalzaken.

Kleurrijk gestreept

Buiten eten smeekt om een zomers servies zoals deze glazen vierkanten borden. Een placemat en kleurig servet maken het plaatje af.

Fruitig fris

Casa pakt uit met een reeks fruitige glazen voor zomerse dorstlessers.

Turkooise sfeer

Turkoois is helemaal in, deze zomer! Dus waarom uw zwoele barbecue-avonden niet nog wat extra sfeer geven met deze schitterende windlichten van Sia?

Geen brokken

Met dit plastieken servies sneu- velen uw mooie borden (in wit of turkoois) nooit meer. De kleine hebben handige vakjes.

Veilig beschermd

Een hitte- en vuurbestendige handschoen is geen overbodige luxe bij het barbecuen. Is ze vrij lang, dan beschermt ze ook uw mouwen of voorarmen tegen opspattend vet.

Zo gestart

Een blaasbalg, een wapperend karton, de haardroger... Met de Chimney Starter is het gedaan met klungelen. Dit ingenieuze schoorsteentje zorgt in een handomdraai voor grijsgloeiende starterkooltjes.

Kleine gasgrill

Een grill die weinig ruimte behoeft en geen grote gasbussen: de Grilladero Plus van Campingaz. Ze heeft een aluminium grillplaat met antiaanbaklaag en een waterreservoir om vet en vleessappen op te vangen. Bestand tegen de vaatwasser! Grilladero Plus: a99

Dubbel gespiesd

Sommige groenten hebben de neiging makkelijk van hun stokje te vallen. Met een dubbele spies is dit risico veel kleiner.

Licht in het duister

Met deze onderzettertjes van Ikea verliest u nooit meer uw glas in het donker. Deze leuke hebbedingetjes geven immers licht in allerlei kleurtjes.

Perfect uitgerust

Deze Grill Toolset is heel handig. Een oliekwast om in te vetten (a12,10), spatel en vork (beide a12,10) voor het fijne werk, een tang (a19,50) voor het stevige. En na het feestje maakt u met de metal brush alles schoon (a13,20).

Bodum, 5-delige Grill Toolset: a61,99

Voor wie slechts over een stadstuintje, een binnenplaats of een balkon beschikt, is er nu de Weber Q. Dit modelletje is bijzonder compact (37 cm hoog, 58 cm diep en 80 cm breed) en toch kunt u er flink wat op grillen. Het Cart-tafeltje klapt in elkaar om dan als caddy te dienen. Of u kunt dit kereltje vervoeren in de Q-sporttas met 3 rubberen wieltjes.

Twee keer lekker

Een model waar Outdoor Chef vorig jaar mee uitpakte en dat meteen een topper werd is de Twinkettle, een dubbele gasbarbecue. U kunt tegelijk op twee verschillende temperaturen werken of grillen én wokken, stomen én braden, roosteren én bakken,... En dit zowel op houtskool als op gas. Verder is de Twinkettle voorzien van de gepatenteerde Funnel, een trechter die verhindert dat vetten en sappen in de vuurgloed vallen.

Ecologisch en economisch

Cococha-briketten bestaan uit samengeperste kokosschalen. Ze gaan driemaal langer mee en branden gelijkmatiger dan houtskool. Bovendien spaart u de natuur. Voor 1 kilo klassieke houtskool sneuvelt 5 kg hout, voor deze briketten: niets!

Leen Baekelandt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content