Nieuwe wapens tegen rimpeltjes

Als er één domein is waarin de researchers zich uit de naad werken en de vondsten elkaar in snel tempo opvolgen, is het dat van de antirimpelcrèmes. Hierna enkele veelbelovende nieuwkomers. Origineel én efficiënt.

Geen enkel merk durft te beweren dat crème X of serum Y de sporen van de jaren volledig uitwist. En toch... De laatste tijd is de technologie er zo sterk op vooruitgegaan dat anti-ageproducten echt wel een verschil kunnen maken, althans als u er ook een gezonde levensstijl op nahoudt. Rimpels en kraaienpootjes worden dan minder diep, uw teint oogt frisser, uw huid voller en steviger... Kortom, de tand des tijds heeft minder vat op u.

Let wel: roken versnelt het verouderingsproces, veel kruidenthee, vruchtensap en water drinken draagt dan weer bij tot een stralende huid. Overigens moeten zowel rokers als niet-rokers hun huid elke ochtend en avond nauwgezet reinigen, zoniet kan ze de actieve stoffen niet opnemen. Een gelaatsreiniger, die u blijft aanbrengen tot het wattenschijfje proper is, en een lotion zijn dan geen overbodige luxe. En één keer per week maakt u tijd voor een maskertje dat speciaal op uw huidtype is afge-stemd (vraag raad in de parfumerie of de apotheek).

Een verzorgingsproduct kan maar effect hebben als u het regelmatig gebruikt. De beste aanpak? ’s Avonds brengt u een serum plus een antirimpel- of verstevigende crème aan, ’s ochtends het serum en daarna een beschermende moisturizer, bij voorkeur met een uv-filter.

Water is leven

Alle specialisten zijn het erover eens: vocht inbrengen is de beste manier om rimpels tegen te gaan. Met de jaren neemt de hoeveelheid water in de huid af. Bij het uitdokteren van Skin Life SOS Hydra Repair (euro70) lieten de laboratoria van Helena Rubinstein zich dan ook inspireren door de zogenaamde tweedehuidverbanden waarmee men zwaarverbrande patiënten verzorgt. Resultaat: een verzorging die de vochtbalans op peil houdt. Miracle Broth en Lime Tea – allebei bestanddelen van de beroemde Crème de La Mer – treffen we ook aan in de Moisturizing Gel Cream, een lichtere versie voor de normale tot gemengde huid (vanaf 15 februari, euro224 voor 60ml).

En ook: Hydra-Rides van Dr. Pierre Ricaud (euro29 voor dagcrème – 40 ml).

Let there be light!

Dior ontdekte dat eiwitoxidatie de boosdoener is wanneer de huid niet langer straalt. Die eiwitten worden niet alleen brozer maar ook opaak, met een doffe teint als resultaat! Dus kreeg het gamma Capture Totale het enzym Aminolumine mee en vult Dior het gamma aan met twee nieuwigheden, waaronder Soin Finition Lumière, een product dat u in plaats van een foundation boven uw dagcrème kunt aanbrengen.

Ook de Light Box van Orlane doet zijn duit in het zakje: hij bevat een volledig protocol dat zeven minuten in beslag neemt. In die tijd verricht u een complete gelaatsverzorging, inclusief oogomtrek. Dat licht ook kan ontspruiten aan diepzwart, bewijzen het Sérum Eclat Extrême van Annayaké (euro131,34) en het wonderlijke Soin Noir van Givenchy (euro290). Dit kaviaarkleurige product met geltextuur bevat een mysterieuze algensoort, die de kleur verklaart.

En ook: Age ExCellium met Micro-Gold-Complex van Diadermine (euro14,99 voor het serum), masker Black for Light van Givenchy (euro78) en Nectalys Smoothing New-Skin Elixir van Galénic (euro31,90 – 30ml).

Puur natuur

Natuurlijke bestanddelen zijn in! Biologische zelfs, zoals bij Pure Altitude, dat planten uit de bergen inschakelt. Neem nu edelweiss dat wordt ingezet in de Crème Ultra-Régénérante en in de Elixir à la Racine de Maca (respectievelijk euro69 en euro72). Alle weldaden van witte lotusbloem vinden we terug in de crème Belle de Jour van Kenzoki (euro111). Ook het gamma Green Paradise van Jeanne Piaubert bestaat voor de volle 100 % uit natuurlijke agentia. Een aanrader is de Gentle Anti-Ageing Facial Cream (euro56 – 50ml).

En ook: Aromessence Sérum Ultra-Régénérant van Decléor (euro92), met een cocktail van essentiële oliën. Vanaf 50 jaar.

Stevigheid

Vichy vindt de biologische facelift uit met LiftActiv CxP: de actieve be-standdelen – een combinatie van peptide2 en vitamine C – vermenigvuldigen de cellen die instaan voor de aanmaak van huidvernieuwende vezels. Koukleumen zullen in hun nopjes zijn met het Thermo-Active Firming Serum van Orlane, dat de huid weer structuur schenkt door ze in warmte te hullen (euro165).

En ook: Soin Fermeté Gainant Visage van Stendhal (euro69,50) en het serum voor hals & decolleté Success Future Wrinkle Minimizer van Guerlain (euro95,65).

Elke rimpel zijn product

Eerder uitzonderlijk in cosmeticaland: Chanel liet een 100 % dermatologische klinische studie (inclusief biopsie) verrichten om uit te zoeken hoe efficiënt zijn anti-ageverzorging Ultra Correction Line Repair wel is. Het resultaat: 33 % minder rimpels in drie maanden, als u zowel de dag- als de nachtcrème gebruikt.

Stri-Vectin was oorspronkelijk een product tegen striemen maar bleek toevallig ook uitstekend tegen rimpels. Meest recente nieuwkomer van het merk is de Facial Antioxydant. We zijn ook fan van Veld’s dat Roïbos Flash Repair lanceert, een lichtjes getint product dat een huid belooft als van een baby. Instant Perfect van Sisley (euro42,50) vlakt kraaienpootjes uit en gaat glimmen tegen.

En ook: de stick Soin Intensif Antirides van T. LeClerc (euro25) en de Ultra Lift Pro-X Roll-On van Garnier (euro12,80).

For your eyes only!

Onze leeftijd valt het eerst af te lezen aan de dunne en fragiele huid rond onze ogen. En dus is alleen het beste goed genoeg om de oogomtrek te verzorgen en te verstevigen. Topingrediënten vinden we in het vitamine C-derivaat Sensai Premier The Eye Cream (Kanebo) maar dat merkt u ook aan het prijskaartje: euro300! Minder duur is Gold Future Eye Reviver van Helena Rubinstein (euro81,50).

Shiseido rekent op het revolutionaire Carnosine. Een concentraat van dit actieve bestanddeel treffen we aan in het Benefiance NutriPerfect Eye Serum (euro76). De formule van Redermic Eyes van La Roche-Posay is dan weer afgestemd op gevoelige ogen. Deze rimpelvullende en verstevigende verzorging bootst een heus genezingsproces na zodat de huid echt van binnenuit herstelt (euro19,30).

En ook: Gelée Splendide Yeux van Annick Goutal (euro80) en Secret de Vie Yeux van Lancôme (euro114).

1. LiftActiv CxP van Vichy: dag- en nachtcrème (resp. euro 28,50 en euro 29).

2. Bij L’Oréal: Age Re-Perfect Pro-Calcium Lip- en Oogcontour (euro16,99).

3. 100% biologisch: de Crème Ultra Régénérante Sève de Vie van Pure Altitude (euro 69 – 40 ml).

4. Uit het gamma Capture Totale van Dior: Peeling Lumière Multi-Perfection (euro 92,48).

5. Orchidée Vitale van Garnier, dag- en nachtcrème (beide euro 10,99).

6. Koffertje Light Box van Orlane: monodoses voor 6 gelaatsverzorgingen (euro 135).

7. Serum Orchidée Impériale White van Guerlain (euro 409).

Info: in de parfumeriezaak – Annick Goutal: 02 740 19 91 – Decléor in schoonheidsinstituten – Diadermine, L’Oréal en Garnier in de supermarkt – La Mer bij Parfuma (Antwerpen), Planet Parfum, Ici Paris XL... – Pure Altitude bij Equiform of via 02 740 19 91 – Galénic, La Roche-Posay, T. LeClerc en Vichy in de apotheek – Stri-Vectin bij Ici Paris XL – Veld’s bij Planet Parfum.

Virginie Draelandts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content