Net geen maattje minder

Uw voorjaarsdieet deed al een eerste kilootje sneuvelen, waardoor uw kleding net iets te los zit. Maar wat moet u met zo’n tussenmaatje nu u vastbesloten bent het niet bij dat ene kilootje te laten en het jojo-effect nooit ver weg is?

Wikkeljurk

Diane Von Furstenberg bezorgde haar de status van stijlicoon! Met de wikkeljurk die de mode-ontwerpster 40 jaar geleden bedacht, zit uw outfit dan ook nooit te strak, noch te los. Het geheim zit hem in de riem. Valt het decolleté iets te diep uit? Dan kan een broche wonderen doen.

Wilt u uw wikkeljurk een moderne toets meegeven, draag haar dan op een rechte pantalon of een legging (zie p. 86). Ze blijft op en top vrouwelijk en dat is precies waar u naar op zoek bent als de eerste grammetjes eraf vliegen.

Al even basic in uw garderobe: de chemissierjurk. Een knoopje verzetten hier en daar, de riem wat strakker aantrekken, of wijd openvallend op een legging. Zolang de schouders goed zitten, kan het allemaal!

De oplossing zit hem in de details

Sommige jurken hebben van die details die wel erg praktisch zijn. Zoals bandjes in de taille waarmee u uw silhouet kunt bijsturen in functie van de kilootjes. Niets weerhoudt u ervan een wat ruim vallende jurk van dit handige accessoire te voorzien. In een handomdraai naait u het er zelf op.

Ook handig: de jurk met elastische tailleband.

En verder: een opvallend juweel dat de aandacht afleidt.

Ruim vallende trui

Draag hem op een stretchbroek of een rok die iets te breed zit aan de taille. Zo’n allesverhullende, ruim zittende trui zorgt ervoor dat geen mens het merkt. Ook een loszittend lang T-shirt en een tuniek klaren die klus.

Ga in de rokjesafdeling voor een model dat goed zit in de taille en naar onder toe wijd uitloopt: dat laat zich makkelijker bijsturen dan het lijkt. Neem uw kleding links en rechts wat in door neepjes aan te brengen in de stof en camoufleer het geheel met een breede riem. Niemand die het weet!

Soepele broek

Jeansbroeken met een taille die meerekt zijn handig (u vindt ze onder meer bij Damart), maar het nec plus ultra blijft de pantalon (in pyjama- of joggingstijl) met volledig elastische tailleband. Hier als onderdeel van een broekpak dat u nog strakker kunt aanhalen met een lint. Zo’n pantalon biedt het voordeel dat hij erg comfortabel en opvallend losjes zit, wat ook de bedoeling is. Wilt u er niet uitzien alsof u recht uit bed komt gestapt, draag deze broek dan met een hakje of een elegante platte schoen.

Must have: de stretch plooirok die zich aan uw gewicht aanpast.

Stretch

Wat een uitvinding! Stretchstof verdraagt zonder probleem een kilootje meer of minder en behoudt steeds haar vorm. Enig minpunt: stretch helpt u niet de dingen te verdoezelen die u liever niet laat zien. Vandaar dat u stretch best combineert met een lange tricot jas.

Nauw aansluitende stofjes zijn veelal suggestief. Wilt u er chic mee staan, vermijd dan een al te diepe halsuitsnijding en draag ze tot op de knie.

Draag stretchstofjes met corrigerende lingerie – en gelukkig niet meer de gaine van onze grootmoeders! Ze zorgt voor ondersteuning en stevigheid.

Foto’s: Julien Dewilde

Make-up: Ad VanMierlo voor Dior

Styling: Sonja Mertens

Tekst mode: Lise Leuven

Tekst beauty: Virginie Draelants

Verkoopsinfo p. 162

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content