Nazomeren... in maatje 44

Eind augustus, begin september kan het weer mooier zijn dan in juli. Toch kleden we ons niet meer alsof het volop zomer is (al is het dat strikt genomen nog wel). Het kan ook al behoorlijk fris zijn, maar willen ons nog niet in herfsttinten hullen. Op zoek naar een niet weergevoelige outfit.

Zo komt u op gepaste wijze de Belgische nazomer door.

In laagjes We vertellen u natuurlijk niets nieuw als we zeggen dat u zich in laagjes moet kleden. Een T-shirt + chemisier + licht truitje + jasje, die u naar hartenlust aan- en uittrekt naargelang de zon dan wel de wolken de boventoon voeren. Het goede nieuws is dat laagjes één van de grote wintertrends zullen zijn. Vooruitziend is dus meteen ook trendy.

De rechttoe-rechtaan-jurk Deze winter terug te vinden in alle collecties. U kunt hem dragen zonder franjes: met blote armen en benen, want die hebben na de zomer een mooi kleurtje gekregen. Of u kunt kiezen voor een wat warmere uitvoering, met een chemisier, een sous-pulletje of een T-shirt met korte of lange mouwen eronder, afhankelijk van de halsuitsnijding. Laat zich makkelijk combineren met een mantelpakjasje, een korte blouson of een klassieke leren jekker.

Sjaaltjes Ze zijn niet meer uit het modebeeld weg te denken. En dat is maar goed ook. Ze zijn niet alleen decoratief, over de schouders gedrapeerd beschermen ze ook tegen de zon... en de wind.

Het jeansjasje Is van alle markten thuis. Voelt zich goed in het bijzijn van een licht katoentje maar ook met een wolletje. Doorstaat alle seizoenen omdat het niet seizoensgebonden is. Net als de jeansbroek, overigens. Ook daar volstaat het voor een zomerse look de pijpen wat op te rollen.

Het zeemanstruitje Net als de jeans is het zeemanstruitje seizoenneutraal en dus onmisbaar.

De chemisier Of een hemd. Al dan niet met opgerolde mouwen. Of met een T-shirt, pulletje of cardigan erover. Of nog, over een ander hemd, als jasje dus. Onmisbaar in deze categorie: het ruitjes- en het jeanshemd.

Zwart-wit Uit de zomercollectie 2013 behouden we de contrastrijke zwart-wittrend, die – omdat hij chic staat – ook dit najaar overeind blijft, bij regen (maar dan zonder witte schoenen) en bij zonneschijn.

Oosters Een wintertrend 2013 waar u ook nu al mee kunt uitpakken: zijden stofjes en vloeiende jurken die ook leuk staan met wat dikkere materialen, zoals wol. De kimonosnit en oosterse grafische motieven houden van zon maar misstaan evenmin bij wat somberder weer. Etnische details passen overigens erg goed bij elk tussenseizoen.

Hemelsblauw Deze winter sterk aanwezig. En dus een kleur waar u – als uw teint het toestaat – nu al in kunt investeren. Een hemelsblauwe jurk staat chic met goudkleurige accessoires, maar van een strandgevoel is al lang geen sprake meer.

Styling: Sonja Mertens

Foto’s: Roger Dijckmans

Make-up: Ad Van Mierlo

Verkoopinfo op p. 143

Lise Leuven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content