© ISOPIX

Mosselen in kokos- en kerrysaus

(Voor 4 personen)

2 kg mosselen schoongemaakt ? 1 ui ? 2 teentjes look ? 150 g wortelen ? 150 g bladselder ? 2 eetlepels kokosolie ? 2 koffielepels kerrypoeder ? 1 eetlepel gele kerrypasta ? 200 ml witte wijn ? 60 ml kokosmelk ? 2 laurierblaadjes ? zout ? peper van de molen ? koriander.

? Was de mosselen zorgvuldig. Pel de ui en de look en hak ze fijn. Was de wortelen en schil ze. Was de selder en snij in kleine blokjes.

? Warm de olie op in een grote kookpot. Doe er de groenten in, voeg het kerrypoeder en de kerrypasta toe. Deglaceer met witte wijn. Voeg vervolgens de kokosmelk en de laurierblaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat vijf minuten inkoken op een zacht vuur. Doe er de mosselen bij en laat acht minuten sudderen. Gooi de mosselen die niet zijn opengegaan weg.

? Was de koriander en dep droog. Hak de blaadjes. Verdeel de mosselen en de saus over diepe borden, werk af met koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content