Mooie mensen!

U bent vriendelijk voor uzelf en voor uw mede-mens. Tevreden met uw leven ook: u hebt nergens spijt van en u kunt u zich perfect vinden in woorden als vreugde en geluk.

Naar aanleiding van de Zenith-beurs – die dit jaar haar 20ste verjaardag viert – lanceerden we een online rondvraag bij onze lezers, in samenwerking met de ULB en de Université Lille 3 (Frankrijk). De resultaten vindt u hieronder. Ze vormen de basis van de gesprekken die de onderzoekers willen aangaan met de bezoekers van de beurs. Hoe gaat u om met uw gevoelens? Hoe ziet u uw leven? Hoe zit het met uw relaties met anderen? U was erg talrijk om deze en andere vragen te beantwoorden, waarvoor dank. Bedankt ook dat u ons er weer eens van hebt verzekerd – deze keer gestaafd door harde cijfers – dat Plus-lezers mooie mensen zijn!

Goede psychologen!

U weet met uw emoties om te gaan: u weet ze te plaatsen, u begrijpt ze en u kunt ze verwoorden. Logisch dus dat u naar uw gevoelens luistert als u een beslissing moet nemen die voor verandering zal zorgen. En uw gevoelens zijn duidelijk een goede raadgever, want 77% zegt de juiste beslissingen te hebben genomen wanneer dat moest.

Vol inlevingsvermogen als u bent, begrijpt u ook de gevoelens van anderen. 48% zegt vaak te weten wat anderen voelen en daarom de juiste woorden te vinden om angstige mensen te kalmeren.

Dat maakt u tot een uitstekende vertrouwenspersoon: 59% wist ons te vertellen dat anderen hen gemakkelijk hun persoonlijke beslommeringen toevertrouwen en dat ze er geen probleem mee hebben om naar het verdriet van mensen te luisteren.

Een mooi leven

Wat zijn we blij met u als lezer! De helft van u wordt zelden of nooit kwaad en raakt slechts af en toe (54%) of zelden (29%) geïrriteerd. U kent nauwelijks angst (48%) of vrees (49%). Maar ongerust bent u wel (89%) en dat is ook normaal.

Positieve gevoelens hebben de bovenhand: 89% herkent zich in de term welzijn en 92% omhelst het woord vreugde.

80% oordeelt dat het leven dat ze nu leiden hen goed bevalt. En 66% vindt zijn leven momenteel bijna perfect.

Bent u – alles samengeteld -gelukkig? 90% zegt volmondig ja!

Graag onder de mensen

Vriendschap (75%), samenhorigheid (90%), gehechtheid (91%), sympathie (96%). Dat zijn woorden die u bezielen. Door en door sociaal als u bent, houdt u van gezelschap en groepsmomenten (86%). Maar u onderhoudt ook meer diepgaande relaties. Velen onder u hebben relaties die u als hecht tot heel hecht omschrijft (59%), en 61% kan meteen op andere mensen terugvallen als ze in de problemen zitten. Slechts weinigen voelen zich buitengesloten (8%), maar u bent des te talrijker om u geliefd te voelen (92%). Dat is ongetwijfeld verdiend: 97% vindt van zichzelf dat hij/zij iemand is ‘die altijd rechtvaardig en goed is geweest’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content