MOOIE MATEN

Vrouwen met een maatje méér komen dit najaar zeker aan hun trekken. Drie enthousiaste lezeressen die we selecteerden uit de preselectie van de Modellenwedstrijd van Plus Magazine, showen de visies van zes toonaangevende modelabels.

De visie van... NATAN +

Sinds drie jaar biedt Edouard Vermeulen met Natan+ een aangepaste versie van zijn beste ontwerpen aan volslanke vrouwen tot maat 52. Helemaal in de lijn van de welbekende Natanstijl en met uitzonderlijk veel zorg voor het juiste detail.

Dit najaar ligt het accent op sensueel tricot dat makkelijk combineert met een broek of rok. Voor ’s avonds stelt Vermeulen de structuur van een goedgeknipt jasje met de vrouwelijkheid van zijdemousseline voor, of mixt hij crêpe met fluweel.

“Gelukkig is de tijd van de camouflagekleding voor vrouwen met een grotere maat voorbij. Zij zijn inmiddels veel zelfbewuster geworden en durven hun vrouwelijke vormen uit te spelen. Ik raad hen aan een eigen stijl te vinden, en van zichzelf en het leven te houden”, aldus monsieur Natan. PRODUCTIE Ghislaine Nuytten

SHOPPING Sonja Mertens

FOTO’S Pawel Czermak

FOTO-ASSISTENTIE Hella Van Buynder

FEDERICA DERIE

(uit Brugge, 51, runt twee wellnessstudio’s)

HOUDEN VAN HET LEVEN

Wollen twinset: mouwloze gecentreerde top en vest met veterceintuur en suède bies NATAN + resp. euro 125 en 225

rechte broek in wolstretch met krijtstreep NATAN + euro 232

weelderig halssnoer en brede armband met sierstenen ROSA LUCCIA resp. euro 375 en 250

lederen tasje ENES euro 75

oorringen DYRBERG KERN euro 45,25 HAAR EN MAKE-UP Lieve Vanderlinden met make-up uit de TUSCANY VISTA-najaarscollectie van LANCASTER en haarproducten van KADUS.

Met dank aan FALKE voor de kousen.

Verkoopinfo: p. 165

De visie van... MARINA RINALDI

Stijl is geen kwestie van maten maar van attitude, luidt het adagio van Marina Rinaldi. Deze zustercollectie van Max Mara, met top- model en actrice Carre Otis als boegbeeld, is op en top Italiaans. Rondere vrouwen tot maat 54 vinden er uiteenlopende stijlen: van losse, sportieve items over een geraffineerde tijdloze lijn tot avondkleding met haute-coutureambities.

Chic en sexy zijn de sleutelwoorden voor het najaar. Details als diepe decolletés en brede ceintuurs benadrukken de vrouwelijke vormen. Ook de Far West, met superromantische rokken en prachtige vintage jeans, speelt een belangrijke rol in de wintercollectie.

“Vaak is het beter een maatje groter te kiezen”, horen we van het Marina Rinaldi-team. “Je outfit ziet er dan niet alleen mooier uit, maar valt en past ook beter. Het is uw aura, uw stijl die telt, niet uw maat.”

FEDERICA DERIE

WERKEN AAN UW AURA

Sportief jasje in stretchdenim, rok in gekreukte viscosevoile en mouwloos topje in viscosejersey MARINA RINALDI

resp. euro 219, 189 en 169

lederen ceintuur met franjes

PERSONA euro 63

suède knielaarzen

ACCESSOIRE euro 410

oorringen met sierstenen

DYRBERG KERN euro 45,25

De visie van... LENA LENA

Ontwerpster Miet Crabbé vindt zich met haar 44/46 een normale, stevige vrouw. Omdat veel vrouwen, net zoals zijzelf, op de rand van de gangbare boetiekmaten balanceren, besloot ze een vrouwvriendelijke collectie met een ruim matenbereik te creëren: van maat 38 tot 54. Lena Lena brengt sen-suele, nonchalante kleren voor vrouwen met vrouwelijke vormen: borsten, taille en heupen.

Zolder-vintage is het thema van de najaarscollectie waarvoor Crabbé haar lievelingsstukken van de voorbije twintig jaar heeft gerecycleerd en herwerkt in actuele stoffen.

“Zoveel vrouwen hebben onnodige complexen”, vertelt Miet Crabbé. “Mijn credo’s zijn daarom: durf schitteren. Wees mild voor uzelf. Zorg dat u zich goed voelt in uw kleren. En voor-al: geniet van het leven!”

CHANTAL TEHEUX

(uit Visé, 51, heeft een boetiek)

GENIETEN

Getailleerde jurk in wol,

katoenen sous-pull

en zijden overjas

LENA LENA

resp. euro 155, 100 en 380

lederen dubbele ceintuur

RODIER euro 49

oorringen en armband

met bedeltjes

DYRBERG KERN

resp. euro 55,50 en 90,50

CHANTAL TEHEUX

(uit Visé, 51, heeft een boetiek)

GENIETEN

Getailleerde jurk in wol,

katoenen sous-pull

en zijden overjas

LENA LENA

resp. euro 155, 100 en 380

lederen dubbele ceintuur

RODIER euro 49

oorringen en armband

met bedeltjes

DYRBERG KERN

resp. euro 55,50 en 90,50

De visie van... ELENA MIRO

Dit Italiaanse label is bedoeld voor dynamische ronde vrouwen van alle leeftijden, en presenteert elk seizoen een complete garderobe met multifunctionele, eigentijdse kleren. Van sportief en ongedwongen tot geraffineerd en apart. Een belangrijk thema uit de herfstlijn is geïnspireerd op de folklore. Een variatie op de Hippie Chic van de catwalkcollecties.

“Als je wat ronder bent, grijp je meestal naar wijde kleding in donkere tinten”, klinkt het bij Elena Miro. “Dat is compleet uit de tijd. Onze opzet is vrouwen mooier maken. Zo voelen ze zich goed in hun vel en blij met hun lichaam.”

THERESE ETIENNE

(uit Marchienne, 50, secretaresse)

BLIJ ZIJN MET UZELF

Poncho in veelkleurige wol,

wollen trui met gehaakte halslijn

en lichtwollen stretch broek

ELENA MIRO resp. euro 263, 175 en 180

oorhangers en armband met sierstenen

DYRBERG KERN resp. euro 36,50 en 109,50

handschoenen MARC O’POLO euro 22

lederen tas H&M euro 39,90

De visie van... H&M BIG IS BEAUTIFUL

Bij het kledingwarenhuis H&M vinden ze al jaren dat volslanke vrouwen mooi en sexy zijn, en recht hebben op betaalbare, trendy outfits. Big is Beautiful ûkortweg BiB – omvat niet alleen comfortabele basics en homewear, maar ook meer gedurfde of geklede ontwerpen. Verre culturen vormen dit seizoen de rode draad in de BiB-collectie. Met een warm kleurenpalet, strepen en libertyprints. En met materialen als satijn, voile en fluweel.

Vanuit Stockholm -de ontwerpbasis- krijgen we de volgende tips: “Accentueer uw voordelige kanten, draag de maat waarin u zich goed voelt, en durf voor kleur te kiezen. Leg de klassieke kledingcodes naast u neer en ga voor een persoonlijke stijl waarin u kleding naar eigen gevoel combineert.”

CHANTAL TEHEUX

EEN PERSOONLIJKE STIJL

ONTWIKKELEN

Wijde satijnen broekrok met overslag, zijden top

en geborduurde bloes in zijdevoile

H&M/BIG IS BEAUTIFUL resp. euro 34,90 en 19,90 en 24,90

handgebreide lange sjaal PART TWO euro 49,95

halsjuweel SARI euro 45,95

oorringen en armband met bedeltjes

DYRBERG KERN resp. euro 55,50 en 90,50

suède handtas SEQUOIA euro 166

suède laarzen IN WEAR euro 159,95.

De visie van... XANDRES X-LINE

Bij Xandres is de X-Line afgeleid van de basiscollectie. Een lichaam voordelig doen uitkomen met de juiste snit, stof en kleur om het optisch een paar maten te versmallen, is de doelstelling van het ontwerpteam. Voor herfst en winter straalt de lijn een echte bohémiensfeer uit: nonchalante combinaties in uiteenlopende û vaak schijnbaar foutgeverfde û materialen als zijde, nappa, organza en velours.

“Vrouwen met een grotere maat hebben de neiging om hun rondingen weg te stoppen”, vertelt Helena Desmet, bezielster van X-Line. “Het vergt soms heel wat overredingskracht om hen ervan te overtuigen dat aansluitende modellen flatteren. Mijn advies is: durf met mode te spelen. Probeer eens een totaal andere stijl, experimenteer, kijk hoe die stijl je staat en oordeel pas daarna.” n

THERESE ETIENNE

DURVEN SPELEN

Tricot vest in wol en mohair, suède rok

met doorstikte heupceintuur,

katoenen T-shirt met print en

lederen schoudertas

XANDRES X-LINE resp. euro 159 en 279, euro 89 en 150

oorhangers en armband met sierstenen

DYRBERG KERN resp. euro 36,50 en 109,50

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content