Mooie benen...

Wilt u bij de eerste zonnestralen al meteen uw benen tonen? Schaf u dan nu de nodige verzorgingsproducten aan, verzorgende én vochtafdrijvende... of de lichtmatroos zegt iets anders dan “mooie benen, mooie benen”!

Wie mooie benen zegt, bedoelt in de eerste plaats een verzorgde huid zonder vetkussentjes. Vergeet echter niet dat schijnbare details, zoals oppervlakkige onregelmatigheden een dieper liggende oorzaak kunnen hebben. Vandaar dat het belangrijk is uw benen elke dag aan een uitgebreid verzorgingsritueel te onderwerpen.

Een zachte huid

Door het epileren en door het wrijven van de kleren, verdroogt onze huid. Enkele nieuwe verzorgingsproducten die diep hydrateren: de gladmakende en verstevigende Crème Jeunesse Body Excellence Chanel (euro76,28), de balsem tegen krokodillenhuid van Vichy ( Lipidiose Baume, euro14), de gladmakende en regulerende Iso Uera van La Roche-Posay (euro14). Bodysol laat u zelfs de keuze wat de textuur betreft: de schuimige mousse Bodysoufflé, de Macadamia-olie in Bodybutter of Q10 in Firming Bodylotion (vanaf euro9,50).

Goed om te weten: een droge huid mist zowel water als lipiden (vetten). Kies daarom voor een rijke verzorging zoals ureum, karitéboter, glycerine.

Doelgerichte verzorging

Bij de hydratatie hoort een meer doelgerichte verzorging, gekozen in functie van uw specifieke noden. U hebt striemen die u wilt verdoezelen? Centimétric van Lierac valt cellulitis én onesthetische strepen aan, waar een vrouw op de drie last van heeft. Slim ook zijn de producten Coverderm: de camouflerende stick SPF15, Perfect Legs (bij Di, Kruidvat, Paris XL...).

Mythisch bij Jeanne Piaubert is de Peau d’Ange die de huid voedt en beschermt, het bruinen versnelt en het lichaam mooier maakt (euro36)! Soin Jambes Nues van Orlane (euro65) bevat het plantaardig B12-complex, eigen aan het merk. Verfrist en werkt onregelmatigheden weg: Energy Legs Dr. Van der Hoog. En het instituut Payot – ondanks het 80-jarige bestaan nog steeds ultramodern – stellen een nieuw gamma voor: Vitalité Minérale, om zich bij u thuis in een kuuroord te voelen (minerale douche vanaf euro18).

Goed om te weten: indien u gevoelige aders hebt, neemt u beter geen te hete baden en verkiest u de hammam boven de sauna. Ook hard wrijven doet u beter niet!

Weg met de kussentjes!

Elk jaar opnieuw komen de laboratoria met nieuwe ontdekkingen voor de pinnen wat de behandeling van cellulitis betreft: Ultim’Reflex van Phytomer (euro64), Caféin’Algue van D. Jouvance, gel + gelules: Lipo-Metric Vichy (euro25,85), Celluli-Pro Sisley (euro117), Gel Galbant Fermeté Body Excellence van Chanel (euro55,93), Goodbye Cellulite (gel + capsules Nivea euro519,90).

Goed om te weten: ook sommige dranken en voedingsmiddelen helpen draineren: bepaalde vruchten zowel als vezels en groenten.

Met lichte voet

Onze voeten lijden zwaar, zo’n hele winter opgesloten! Loop dus blootsvoets van zodra het mogelijk is: thuis én buiten, in sandalen of in tennisschoenen. En breng elke avond voor het slapengaan eencrème aan (Neutrogena, Addax, Body-shop...). Zijn uw voeten verhit, neem dan een ijskoud voetbad!

Goed om te weten: volgens de voetzoolreflexologie stemt elke zone van de voet overeen met een orgaan. Uw voetzool masseren met behulp van een tennisbal is op deze manier een weldaad voor uw hele lichaam! n

Info Bodysol, Compeed, Innéov, La Roche-Posay, Lierac, Oedemax, Vichy in de apotheek – Dr. Van der Hoog in Kruidvat en Essenza – Garnier in warenhuizen – Daniel Jouvance 070 22 28 24 – Nadine Sa-lembier 056 55 81 92 – payot: www.payot.com – de andere merken in de parfumerie.

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content