Mooi in een kwartier

Tussen de douche en het ontbijt is de ochtend altijd een haastige bedoening.

Vijf minuten om u te reinigen

– Win tijd onder de douche: gebruik de 2-in-1 Body Lotion voor onder de douche van Nivea. Daarmee blijft uw huid de hele dag zacht en gehydrateerd en hoeft u daarna geen bodylotion meer!

– In plaats van uw haar te wassen en te brushen houdt u het bij twee of drie verstuivingen droog-shampoo. Aanbrengen tegen de haarwortel en kammen om residu te verwijderen. Voordeel? Een dikkere haardos met meer textuur.

Gelaat

– Als u de avond voordien alle make-up grondig hebt verwijderd, volstaat ’s ochtends een wattenschijfje met een miscellaire reiniger of een zachte lotion.

Goed om te weten. Om snel uw epilatie bij te werken, gebruikt u een waterproof epileerapparaat onder de douche. Dat doet bovendien minder pijn.

Drie minuten voor uw teint

– Laat uw foundation achterwege. Breng bovenop uw serum meteen een BB-crème aan, die in één beweging uw huid hydrateert, beschermt (met SPF) en egaliseert.

– Vergeet niet uw oogleden te egaliseren met een BB- of CC-crème of huidkleurige oogschaduw.

– Verwarm uw huid twee minuutjes met de haardroger om uw zelfbruiner sneller te laten absorberen.

Goed om te weten. Beter dan poeder, dat zich in rimpeltjes ophoopt of donshaar op uw wangen accentueert, zijn matterende papieren velletjes. Ook handig voor retouches tijdens de dag.

Twee minuten voor uw nagels

– Polijst het nageloppervlak voor u een beschermende, verstevigende of voedende basislaag aanbrengt. Handig: Nail Glow van Dior voor een instant French manicure. Zorgt voor een rozere nagel en wittere nagelriem.

– U kunt ook een speciale olie of crème in uw nagel en nagelriem masseren. Ideaal om de nagelgroei te stimuleren en nijnagels te vermijden. Het ideale moment hiervoor blijft ’s avonds, zodat het product ’s nachts voldoende kan inwerken.

Goed om te weten. Steek 1 tot 2 minuten na het lakken uw handen onder heel koud water. Dat doet de lak stollen, zonder de kleur te veranderen.

Vijf minuten voor wat kleur

Ogen en wenkbrauwen

– Voor een intensere blik, teken een bruin potloodlijntje boven uw wimpers en breng 1 of 2 lagen mascara aan voor meer volume.

– Laat uw wenkbrauwen extra goed uitkomen door ze op te vullen met een taupekleurig potlood of wat bruine oogschaduw. Kam ze met een wenkbrauwborsteltje omhoog en klaar.

– U houdt niet van mascara? Krul dan gewoon uw wimpers. Goed om te weten. Buiten de lijntjes gekleurd? Ga er met een magische stift over en opgelost (Mister Perfect van Givenchy of SOS maquillage van Dr. Ricaud).

Mond en wangen

– Breng met uw vinger een verzorgende gloss of lipstick aan op gehydrateerde lippen, voor een natuurlijk bouche mordue-effect.

– Breng meteen ook een vleugje kleur aan op uw wangen voor een frisse look. Bronzer (in een lichte versie voor de winter) doet uw gelaatscontouren beter uitkomen en verdoezelt een dubbele kin. Enkel deppend aanbrengen.

Info: in de parfumerie – Filorga: Ici Paris XL en sommige apothekers – Innéov, Oenobiol, Vitry, Louis Widmer: bij de apotheker – L’Oréal, Nivea: in de supermarkt – UNE: bij Di en Inno.

Virginie Draelants

Partner Content