© FOTO'S ISOPIX

Mini rodebietbroodjes met veggieburgers

Van een rood bord eet je minder, hebben gastrofysici aangetoond. Maar aan rode biet in je bord weerstaat niemand!

(Voor 4 personen)

7g gist ? 1 el suiker ? 375g speltbloem ? zout ? 100 ml sap van rode biet ? 2 el sesam ? 400g witte bonen in blik ? 1 ui ? look ? plantaardige olie ? peper ? 1 kl komijn ? citroenschilletjes ? paprikapoeder ? 60g havervlokken ? slablaadjes ? 1/2 komkommer ? 2 el peterselieblaadjes ? 1/2 rode ui ? ketchup.

Los gist en suiker op in 80 ml lauw water, voeg wat bloem toe, laat 10 min. rusten. Doe de rest van de bloem en zout in een schaal. Voeg bietensap, olie en gist toe. Kneed 10 min., dek af en laat één uur rusten op een warme plek.

Maak 12-16 deegbolletjes, leg ze op een ovenplaat met bakpapier, dek af en laat nog 30 min. rusten.

Bestrijk de bolletjes met bietensap, bestrooi met sesam, laat 15 min. bakken op 190°C en daarna afkoelen.

Giet de bonen af, snipper de ui en look en fruit ze in een pan. Meng de bonen met komijn, citroenschilletjes, paprika, havervlokken, peper en zout en pureer. Voeg de gefruite ui en look toe.

Maak 12-16 burgers met het bonenmengsel. Bak de burgers in olie tot ze goudbruin zien.

Snij sla, komkommer en rode ui. Snij de broodjes door, beleg met sla, peterselie, een burgertje, ketchup, komkommer en ui. Hou samen met een prikker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content