Midlife? Leef nu!

Het moet maar eens gedaan zijn met ‘midlife’ altijd te associëren met ‘crisis’. Er mag dan veel veranderen in ons leven, wie de zaken positief aanpakt staat aan het begin van een nieuwe levensfase, boeiend en bevredigend. Een nieuwe uitdaging.

Hormonale schommelingen durven al eens een loopje met ons nemen, het is even wennen wanneer de kinderen hun vleugels uitslaan en het huis plots leeg lijkt en ja, in de spiegel worden wat rimpeltjes merkbaar. Maar daar staat tegenover dat we ons niet meer zonodig op alle vlakken tegelijk hoeven te bewijzen en dat de mensen om ons heen intussen weten wat we waard zijn als medewerker, als huismoeder, als echtgenote... We staan een stuk zekerder in onze schoenen en kunnen bogen op veel meer levenservaring dan vroeger. En we hebben meer tijd en middelen om onszelf eens te verwennen of om te spenderen aan wat we met een modewoord qualitytime noemen. We weten nu wat we willen!

Of... hebt u toch nog hier en daar wat twijfels? Dan kan het boek Midlife, leef nu! van Judith Wills u helpen. Zoals de auteur zelf zegt: “Van voeding tot fitness, van gezondheid tot libido via emoties. Mocht u een personal coach nodig hebben of inspiratie willen opdoen, dan hoop ik dat u die in dit boek zult vinden.”

In het eerste deel komt de voeding uitgebreid aan bod. Het is inderdaad belangrijk uw voeding aan te passen aan uw leeftijd: niet alleen om uw botten sterk en uw gewicht op peil te houden maar ook om uw jeugdig uiterlijk te bewaren.

Een goede conditie

U bent vijftig? OK, maar hebt u ook de lichamelijke conditie van een vijftigjarige? Dat kunt u ontdekken aan de hand van 10 testjes. Bent u van plan er meteen iets aan te doen? Dan hebt u ongetwijfeld hulp aan de uitgewerkte wandel- fiets- of zwemprogramma’s. Duidelijke foto’s illustreren de oefeningen die geschikt zijn voor de rug, om uw gewrichten te oefenen of uw botten te onderhouden. En na de inspanning komt ook de ontspanning aan bod.

Een verzorgd uiterlijk

Ook aan ons uiterlijk moeten we voldoende aandacht besteden. Want hoe we eruitzien zegt veel over wie we zijn. Neen, honderdtwintig worden zonder rimpels is niet mogelijk maar dat hoeft ook niet. Belangrijk is dat we eens durven afstappen van onze vertrouwde make-up, kledingstijl en kleurkeuze. In het boek vindt u tal van tips om er zonder botox of plastische chirurgie tien jaar jonger uit te zien, al komen deze meer ingrijpende technieken eveneens aan bod. Tips en foto’s geven u zin om uw kleding eens flink onder handen te nemen.

Een gezond lichaam

Om van het leven te genieten is een goede gezondheid belangrijk. Steken (menopauze)ongemakken de kop op, ligt u wat vaker schaapjes te tellen of duikt er hier en daar een pijntje op? U krijgt niet alleen lijstjes met alarmsignalen om problemen tijdig te herkennen, maar ook tips om ze aan te pakken.

Een nieuw leven!

Onder deze titel tracht het vijfde deel van het boek u aan een antwoord te helpen op de vraag: wie ben ik,nu? U eet gezond, u bent in conditie, u ziet er stralend uit, maar wat doet u daarmee? Hoe laat u uw leven op rolletjes lopen? Hoe zit het met uw sociale contacten? En hoe gaat u om met de gedwongen veranderingen in uw leven zoals het loslaten van de kinderen?

Misschien vindt u in dit boek net dat kleine duwtje dat u nodig had om bepaalde dingen helemaal anders aan te pakken, of beseft u plots dat u het eigenlijk best naar uw zin hebt en de toekomst vol vertrouwen tegemoet kunt kijken. n

‘Midlife, leef nu!’ van Judith Wills (240 p., boordevol foto’s) is te koop in de boekhandel voor A 19,90. Als lezer van Plus Magazine kunt u echter genieten van een uitzonderlijk aanbod. Lees p. 98!

Leen Baekelandt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content