Mevrouw ‘relookt’ meneer... en vice versa

Vanzelfsprekend houdt u van uw man of uw vrouw zoals hij of zij is. Maar als u de kans kreeg om uw wederhelft een nieuwe look aan te meten, dan zou u toch niet twijfelen! Dit is de uitdaging die onze mode-equipe aanging met Nelly en Philippe, een hecht koppel, zowel voor de lens als in het echte leven...

Zij

Nelly (59) is nu gestopt met werken maar was directiesecretaresse en lerares. Via haar werk ontmoette ze Philippe, zo’n 16 jaar geleden. Nelly heeft een dochter van 32 jaar die haar een kleinzoontje schonk. Ze is gepassioneerd door tuinieren (“Ik heb heel groene vingers”) en schilderkunst. Ze leeft samen met Philippe in de omgeving van Brussel, in een charmant modern huis met een mooie tuin.

Hij

Philippe (hij wordt 61 op 7 september) heeft drie zonen (23, 26 en 31 jaar) en stopte vier jaar geleden met werken. Zijn passies zijn geschiedenis en schilderkunst en die twee weet hij op een originele manier te combineren: hij schildert figuurtjes uit de napoleontische periode. Hij is ook een fervent amateurfotograaf. Maar voor een keertje wil hij best voor de camera staan.

Hij zegt over haar...

“Ik vind Nelly supervrouwelijk en ze heeft veel smaak. Haar elegantie is trouwens een van de zaken die ik verleidelijk in haar vond toen ik haar leerde kennen. Ze schenkt veel aandacht aan wat ze draagt, zelfs als ze tuiniert of ontspannen thuiszit. Het is haar tweede natuur! Ze draagt even vaak kleedjes en rokken als broeken maar ik zie haar het liefst in een rok of een kleed. Ik zou het zeker niet erg vinden als ze wat vaker lang droeg. Haar favoriete kleuren zijn oker en alle nuances daarvan, bruin, rood, naturel. Zwart staat haar heel goed maar tegenwoordig draagt ze dat wat minder vaak. Een tint die ze nooit kiest is violet. Ik merk dat haar smaak evolueert naar fellere kleuren. Ze heeft een felrode pull die ik prachtig vind.”

Waarin Philippe haar eens wat vaker zou willen zien: “In schoenen met kleine hakjes. Maar ze zegt me dat ze zich niet op haar gemak voelt met hakken.”

De accessoire die hij bij haar verkiest: “Oorbellen. Die draagt ze trouwens vaak.”

En haar kapsel? “Vroeger had ze kort haar en dat stond haar zeer goed. Sinds kort heeft ze een carré. Het probleem is dat een strikte carré mooi is de eerste dagen, maar dat hij snel wat verwaarloosd lijkt, wat een gezicht kan verouderen. Ik zou haar liever met een andere coupe zien dan met zo’n strenge, lijnrechte carré.”

Haar make-up? “Ze maquilleert zich weinig. Ik zou willen dat het zo blijft: licht en naturel, de ogen een klein beetje aangezet en een lichte lippenstift.”

De belangrijkste karaktertrek van Nelly? “Ik zou zeggen: een wilskracht die een beetje naar koppigheid neigt”, zegt Philippe met pretlichtjes in de ogen.

De troeven van Nelly

Volgens Filbur, kapper en maquilleur bij Nivea, heeft Nelly een heel mooie huid – natuurlijk, stralend en fris -, een goedgevormde mond en mooi geprononceerde jukbeenderen. “Sommige gezichten vragen minder make-up en een overdaad riskeert ze te verouderen. Dit is het geval voor Nelly. Dat is trouwens de algemene regel: bij het ouder worden raden we aan wat minder make-up te gebruiken. We hebben dus alleen enkele accentjes aangebracht om de kwaliteiten van Nelly’s gezicht wat beter te benadrukken. Meer is niet nodig.”

De metamorfose

“Bij Nelly heb ik enkel de teint geëffend, wat roze op de oogleden en de wangen aangebracht en zwarte mascara op de wimpers”, zegt Filbur. “Op die manier wil ik haar natuurlijke, sprankelende kant nog beter tot uiting laten komen.”

Haar palet? Roze en bruine tinten.

Het belangrijkste bij haar? Het kapsel. “Ze gaf me carte blanche voor de coupe en is heel tevreden met het resultaat. Veel heb ik er nochtans niet aan veranderd: enkele knipjes met de schaar volstonden om haar een los, wat wild carré kopje met uitgedunde lokken te bezorgen. Dat geeft haar een levendige en dynamische allure.”

De raad van Filbur? “Nelly zou er goed aan doen haar kapsel blonder te laten kleuren. Het zou haar hele verschijning wat oplichten, in vergelijking met het asgrijs dat ze nu draagt.”

Gebruikte producten: fond de teint Matt Refine (met poedereffect) – blush Stay Real, roze – oogschaduw Mono 03 Azores – mascara Ideal Revolution, zwart – gloss Volume Shine 05 Lily, allemaal te vinden in het nieuwe herfst-wintergamma Baltic Chic van Nivea. Voor het haar: Nivea gel & crème om het haar volume te geven en een losse structuur zonder dat het hard en stug wordt.

Bij Philippe heeft Filbur enkel de haarsnit opgefrist en met een verstuiver het haar gefixeerd. Een klein beetje fond de teint en wat poeder voor de foto en... klaar!

Nelly, nieuwe stijl

Omdat Nelly niet groot is, raadt onze styliste haar aan kleine hakjes te dragen. Zo wint ze enkele centimeter zonder te moeten steltlopen. Om dezelfde reden koos Nelly samen met de styliste een prachtige cache-c£ur. Ze knoopt hem hoog rond de taille en maakt op die manier haar benen zichtbaar langer, verkleint haar buste, maakt haar heupen slanker en accentueert haar taille. Een algemene regel: markeer de taille zonder in te snoeren, dit is elegant en oogt jong en vrouwelijk. De laarzen zijn ook deze winter in de mode. Ze staan elke vrouw. Ten onrechte wordt wel eens gedacht dat alleen donkere kleuren slanker maken. Dit is fout! Ook een lichtere tint, in een passende, goedgekozen stof kan een verslankend effect hebben.

Philippe relookt Nelly:

Zij: Kleed in voile, mollengrijs

A.P. by BRUPHILS a 165.

Bijpassende geborduurde cache-coeur

A.P. by BRUPHILS a 125.

Laarzen EPOX a 200

Hij: Pull in grijze wol met ruiten

MARC O’POLO a 99,90.

Katoenen polo

H&M a 9,90.

Jeans H&M a 39,90.Verzilverd uurwerk, parelmoerroze STORM a 79.

Lederen laarzen met hakje

BEO a 150.Hanger met ketting met paarse steentjes

in bloemvorm VINCENTI a 139.Bordeaux kamerjas in kasjmier

OLIVIER STRELLI a 721.

Opengewerkt truitje H&M a 19,90.

Alternatieven voor Nelly

Vest in mohair met ingewerkte

hemdbloes,

eendenblauw DESIGNERS

REMIX a 129.

Rok in voile

van bedrukte

zijde

LIU-JO

a 279,50.Hoge baskets in blauwe daim, met voering

KILLAH a 95.

Snoer van ruwe stenen

DYRBERG KERN a 175.Tas in leder en tweed

SEQUOIA a 165.

Roze cardiganvest in grove steek MARC O’POLO a 139.

Gestreepte hemdbloes

MARC O’POLO a 59,95.

Gebreide handschoenen

EDC by ESPRIT a 19,95.Tweekleurige pumps S. OLIVER a 54,95.

Zij zegt over hem...

“Ik heb Philippe altijd gekend in een klassieke maar ontspannen stijl, met een jeans en een hemd bijvoorbeeld. Ik vind dat blauw hem goed staat, maar dan liefst met een toets van een fellere kleur, bijvoorbeeld rood. Ik heb hem geleerd om ook grijs te appreciëren, een kleur die hij vroeger nooit droeg. Ik had graag gezien dat hij meer fellere, blijere kleuren droeg, fuchsia bijvoorbeeld. Met zijn blauwe ogen staan blauwe tinten hem heel goed. Ik hou er ook van dat hij een mooi uurwerk draagt, voor een man een werkelijk onmisbaar accessoire. En, nu ik toch aan het wensen ben: deze winter zou ik hem graag een mooie vest in schapenvacht op een broek in ribfluweel zien dragen, een sportieve stijl die hem goed zou staan. In de loop van de jaren heb ik hem weinig zien veranderen, behalve... dat hij meer haar had toen ik hem leerde kennen!”

Wat heeft haar verleid bij Philippe? “Zijn humor – die wel eens bijtend kan zijn! En natuurlijk ook zijn fysiek.”

Wat ze hem nooit wil zien dragen? “Een smoking. Dat is veel te stijf!”

De belangrijkste karaktertrek van Philippe: “Hij is rechtuit en eerlijk. Maar, om een minpuntje op te noemen, in zijn ideeën durft hij wel eens wat soepelheid missen.”

De troeven van Philippe

Hij beschikt over een lang silhouet, slank en dynamisch. Bovendien straalt Philippe charme uit, wat nog wordt geaccentueerd door zijn blauwe ogen en zijn grijzend haar dat zijn gebruind gezicht flatteert. Hij voelt zich op zijn best in sportieve kledij en klassieke maar vlotte casual ensembles.

Philippe, nieuwe stijl

Groot en slank als hij is, kan Philippe zowat alles dragen. We kozen voor hem natuurlijke en zachte tinten – de pastelkleuren zijn immers weer in voor mannen! Deze keuze accentueert zijn matte huidkleur, zijn grijzende haar en zijn helderblauwe ogen. Een alternatief voor jeans is de ribfluwelen broek, perfect voor mannen boven de 50 die hun sportieve imago willen cultiveren. Opgepast voor de schoenen, een detail dat maar weinig vrouwen ontgaat. Ze moeten onberispelijk zijn, ook voor sportieve modelletjes! Durf ook eens een aantal stijlen te mengen: een simpel T-shirt onder een blazer bijvoorbeeld, of een net hemd op een sportieve broek en mocassins. Vergeet echter de accessoires niet, zoals een riem of een uurwerk.

Bordeaux cardiganvest met rits BENETTON a 82,90.

Blauw T-shirt H&M a 4,90.Stapschoenen

in vet leder

TIMBERLAND

a 120.Leren handschoenen

LEE COOPER a 39,95.

Nelly relookt Philippe:

Hij: Katoenen hemd H&M a 19,90.

Gestreepte wollen trui

MARC O’POLO a 99,90.

Vest in schapenvacht HUGO BOSS a 1325.

Battledress in ribfluweel GANT a 129.

Baskets in daim MEXX SHOES a 79,95.

Zij: Lichtroze gebreide polopull

DESIGNERS REMIX a 139.

Rok in gekreukte tweed

CAROLINE BISS a 125.

Laarzen BRANTANO a 109

Grijze, gebreide sjerp, geribd

MARC O’POLO a 55.

Alternatieven voor Philippe

Bruine schoenen met rode veters CAMPER a 150.

Ruimzittende Ierse trui

HUGO BOSS prijs

niet meegedeeld.

Broek in tweed GANT a 179.

Zachtgroene wollen sjerp

GANT a 39.

Pet in tweed en bont HUGO BOSS a 89.Kostuum in zuivere scheerwol

met fijne streepjes SCAPA a 596,70.

Hemd in paars katoen GANT a 85.

Das BENETTON a 19,90.

Foto’s: Pawel Czermak

Foto-assistentie: Hella Vanbuynder

Styling en productie: Martine Olivier

Make-up en kapsel:

Filbur voor NIVEA

Tekst: Virginie Draelandts

Verkoopinfo: zie p. 149

Derbys in zwart leder

FRATELLI ROSSETTI

a 438,50.Uurwerk met lederen bandje STORM a 99.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content