(Voor 4 personen)
...
(Voor 4 personen)2 rode uien, 4 aardappelen, 650 g kipfilet, 2 kardemompeulen, 1 kaneelstokje, 3 limoenen, olie, 2 eetlepels massamankerrie, 1 eetlepel tamarindepasta, 5 cl nuoc-mamsaus, 35 cl kokosmelk, 2 steranijsjes, zout, 1 tuiltje koriander, basmatirijst.1 Pel de uien, schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de kipfilets in grote stukken.2 Plet de kardemompeulen en haal er de zaadjes uit. Breek het kaneelstokje in stukken. Pers een limoen uit, snij de andere twee limoenen in stukken.3 Warm twee eetlepels olie in een wok. Voeg de massamankerrie en de tamarindepasta toe. Giet er de nuoc-mâmsaus, het citroensap en de kokosmelk bij. Breng al roerend aan de kook.4 Zet het vuur lager en voeg de uien, de kardemom, de kaneel, de steranijs en wat zout toe. Doe er de stukken kipfilet en de aardappelen bij.5 Laat 25 minuten sudderen op een zacht vuur en roer geregeld om.6 Verdeel het kerriegerecht over de borden, werk af met wat korianderblaadjes en dien op met de stukjes limoen en basmatirijst.