© Stockfood/Isopix

Maaltijdsoep

4 personen ? 1.15 uur

? 150 g groene linzen ? 150 g bruine linzen ? 150 g witte bonen (blik) ? 800 g aardappelen ? 4 wortelen, in schijfjes ? oe bos peterselie, gehakt ? 1 ui, gesnipperd ? 2 l groentebouillon ? 1 el mosterd ? 2 el witte amandelpasta ? 1 kl honing ? 1 teentje knoflook ? olijfolie ? peper en zout

1. Stoof de ui in een pot met wat olie. Voeg de groene linzen en wortelen toe.

2. Voeg de bouillon toe, dek half af en kook 20 minuten.

3. Kook de aardappelen in gezouten water, giet af, pel en doe in stukjes.

4.Voeg de bruine linzen toe en kook nog 20 minuten. Voeg vervolgens de bonen en aardappelen toe, kruid af en laat vijf tot tien minuten koken.

5. Meng de mosterd met de amandelpasta en de honing. Pel de look, pers hem erbij en meng goed. Verdeel de soep over de borden, kruid en werk af met peterselie. Serveer er het sausje bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content