Maak je feestelijk mooi!

De eindejaarsperiode is doorgaans synoniem voor urenlang tafelen en de hele nacht lang feesten. Maar hoe blijf je er tot in de vroege uurtjes stralend uitzien?

Tijdens de feestdagen is alles toegestaan, maar probeer toch de kerstboom niet te overtroeven! Je kan beter underdressed dan overdressed zijn. Voor make-up geldt dezelfde regel: overdaad schaadt! Ziehier de ideale schoonheidsroutine voor kerst en oudejaar.

Voordien

Start één tot twee dagen vooraf, in een schoonheidssalon of thuis, met voorbereidingen als epileren en je huid reinigen. Je weet tenslotte nooit hoe je huid op de behandeling reageert. Het zou zonde zijn je feestlook te vergallen door rode vlekken of puistjes.

Peeling: geef je huid een onderhoudsbeurt door je benen te peelen in de richting van de lymfedrainage (van je voeten naar je taille), masseer je buik met de wijzers van de klok mee en gebruik kleine draaibewegingen voor je armen.

Ook je gelaat heeft recht op een totaalaanpak. Heb je geen reinigingsborstel zoals die van Clarisonic, werk dan in twee fasen: afschminken + reinigen.

1. Masseer met je vingertoppen een reinigingsolie, -melk of -crème in. De vetten lossen je make-up en onzuiverheden op.

2. Doe wat micellair water of reinigingsproduct op een wattenschijfje en ga ermee over je huid. Eindig met een zachte lotion. Je teint zal er stralend uitzien en je make-up zal beter houden.

De dag zelf

Na een ontspannend bad of een verkwikkende douche, is je huid helemaal klaar om verzorgd te worden.

Je lichaam

Breng je gewone hydraterende crème of een geïriseerde versie aan om je huid te doen glanzen. Een topper is Huile Prodigieuse Or van Nuxe of kies voor een glitterspray die je hier en daar verstuift op onbedekte lichaamsdelen, zoals de bovenkant van je rug, je schouders, je armen en je decolleté.

Je teint

Je teint moet er onberispelijk uitzien en rekening houden met kunstlicht. Dat doet namelijk je huid fletser lijken en kleuren verbleken. Een foundation hoeft niet per se: een getinte crème aanbrengen op een ophelderende basis volstaat. Het gele licht van kaarsen en lampen verzwakt kleuren. Opteer dus gerust voor een intensere tint dan die welke je overdag gebruikt om je teint te versterken. Vergeet je decolleté niet als die zichtbaar is! En breng vooral geen blush aan als je al na één glas bubbels al rode koontjes krijgt. Poeder wel lichtjes je hele gelaat.

Je ogen

Voor je je ogen opmaakt, kan je op je oogleden een speciale oogschaduwbasis aanbrengen of wat concealer om rode vlekjes te verdoezelen en je make-up beter te doen houden. Om het je makkelijk te maken, kies je het best voor een mono- of duooogschaduw. Breng de lichte tint op de binnenhoek van je oog en onder je wenkbrauwboog aan, en de donkere tint boven je wimpers en in de buitenhoek van je oog.

Met zwarte, kastanjebruine en purperen mascara zit je altijd goed. Breng gerust twee of zelfs drie lagen aan om je blik te openen en de kleur van je ogen te benadrukken. Borstel je wimpers in de richting van je slaap om een effect van amandelogen te creëren.

Je mond

Peel je lippen voorzichtig om dode huid te verwijderen en te voorkomen dat je lippen uitdrogen naarmate de avond vordert. Breng een comfortabele en niet al te matte lippenstift aan. Een gesatineerde romige textuur is ideaal. Een beetje gloss in het midden van je lippen om ze volumineuzer te doen lijken kan voor één keer geen kwaad.

Tijdens

Ook al waait buiten de wind, binnen is het aangenaam warm... Te warm zelfs, waardoor je al snel gaat transpireren en je wangen, voorhoofd en kin beginnen te glanzen. Smokkel dus zeker blotting paper in je handtas mee. Dat is veel praktischer dan je opnieuw te moeten poederen. De vloeitjes absorberen de overtollige talg en brengen een poederfinish op je huid aan. Je vindt ze in de parfumerie (Chanel, Shiseido) maar ook op het internet (zoals de blotting paper van Kiko, www.kikocosmetics.be, €6,90).

Vergeet je lippenstift niet mee te nemen om je lippen na het eten snel even bij te werken.

Om je ogen in een handomdraai op te frissen, volstaan klassieke wattenstaafjes of beter nog, verzorgende wattenstaafjes: Liss And Go van Filorga bijvoorbeeld bevat een liftend serum, terwijl Skin Retouch van Talika een verstevigend, liftend effect heeft en tekenen van vermoeidheid verdoezelt (in de apotheek en drogisterij). Bovendien kan je er eventuele mascarasporen meteen mee uitwissen. Heb je snel last van droge ogen, neem dan een miniflesje oogwater of kunsttranen mee.

Nadien

De dag na een feestje kan hard zijn, zowel voor je lever als voor je teint. Neem toch de tijd om je te ontschminken, ook al is het vier uur ’s ochtends, en breng een verzachtende crème op je gezicht aan. Zoals Midnight Secret Late Night Recovery Treatment van Guerlain, Vinexpert Night Infusion Cream van Caudalie en Midnight Recovery Concentrate van Kiehl’s. Gebruik geen al te rijke crème voor je oogcontour, anders riskeer je de dag nadien een gezwollen blik. Een gewoon serum volstaat, zoals LiftActiv Yeux & Cils van Vichy, Super-Lift Contour des Yeux van Clarins, Advanced Night Repair Eyes van Estée Lauder.

Info in de parfumerie, behalve Burberry, http://be.burberry.com en Artistry, www.amway.be

VIRGINIE DRAELANTS

Partner Content