Luxe op de camping

Houdt u van kamperen maar ziet u een tent of caravan niet meer zitten? Waarom niet enkele dagen een com-fortabele stacaravan huren? Jacques en Lucienne probeerden deze formule uit met hun kleinkinderen.

Plus-lezers Jacques en Lucienne Delanghe uit Gent probeerden deze nieuwe kampeervorm uit op de camping De Baalse Hei in de Noorderkempen. Voor drie overnachtingen huurden ze een zogenaamde luxestacaravan om hun kleinkinderen Louwizz van zes en Seppe van vier een natuurbad te geven. “Het eerste wat ons opviel, was de ruimte”, vertelt Jacques. “Onze caravan was 12 meter lang en 4 meter breed en leek binnenin nog groter. Daarbij kwam nog een vlonderterras. Het interieur was verrassend functioneel. Een leefruimte met een keukenhoek, een grote zithoek met een televisie, een douchecel met een wastafel, een apart toilet en twee slaapkamers (een kleine met twee kinderbedjes, een grote met een tweepersoonsbed). Onze schrik dat we via een laddertje in een stapelbed moesten kruipen, was dus niet gegrond. Zelfs tuinstoelen waren aanwezig. We moesten alleen lakens meebrengen.”

Een minpunt bleek de capaciteit van de boiler. Lucienne: “Die was echt niet berekend op vier personen. Na twee douches werd het water onvoldoende warm. We konden weliswaar gebruik maken van de douches op de camping, maar dat wilden we liever niet. Dat neemt niet weg dat ik aangenaam verrast werd door de privacy. Elke caravan staat op een apart perceeltje en wordt van de andere gescheiden door bomen en struiken. We hadden nooit het gevoel op straat te zitten”.

’s Nachts hoor je de natuur

“We huren vaak een studio in Bandol, in Zuid-Frankrijk, maar hier was het veel rustiger”, aldus nog Jacques. “’s Nachts hoor je de natuur en toch lig je in een knus bed. Je hebt het comfort van thuis en toch zit je midden in het groen. En je blijft hoog en droog als het regent. Louwizz en Seppe vonden het zalig. Ze hebben gezwommen in de drie zwemplassen die de camping telt, ze hebben alle kinderspelen onveilig gemaakt en we hebben samen zelfs gevoetbald op een echt voetbalveld. Alleen doodjammer dat we onze fietsen niet mee hadden, want de omgeving is zeer groen.”

Hoeveel betaalt u?

De formule lijkt vooral interessant voor midweeks in mei, juni, september en oktober. In het laagseizoen betaalt u voor een vrij luxueuze stacaravan voor 4 personen in een twee-of drie sterrencamping a 230 tot a 270 voor een week. Voor een weekend (vrijdag û zondag) of een midweek (maandag û vrijdag) wordt dit a 130 tot a 150. In juli en augustus kan de huurprijs oplopen tot a 430 tot a 470 per week. Voor de paas- en de herfstvakantie en verlengde weekends gelden meestal aparte prijzen.Het gas- en elektriciteitsverbruik betaalt u extra. Meestal worden ook een huurwaarborg en een waarborg voor de slagboomsleutel gevraagd.

Waar?

– Vlaanderen: zo’n 100 erkende campings bieden stacaravans en/of chalets te huur. U vindt ze in de vouwfolder Vlaamse vergunde campings. Gratis te krijgen bij Toerisme Vlaanderen, Grasmarkt 63, 1000 Brussel, tel. 02 504 03 00

– Wallonië: in de gratis brochure

Wallonie Camping 2003 vermeldt een pictogram 59 erkende campings waar u een stacaravan kunt huren (ze liggen bijna allemaal in de Ardennen). Deze brochure vraagt u aan bij het OPT, Grasmarkt 61, 1000 Brussel, tel. 02 504 02 00 n

A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content