Luxe & beauty

De armband (1)van Dinh Van is een cultobject geworden, dat u zowel aan een man als aan een vrouw kunt schenken. De prachtig sobere ring is bevestigd aan een uiteenschuivend bandje en stelt de Chinese Pi voor (zilveren versie vanaf euro 100, massief goud voor euro650).

Wie heeft nog nooit gedroomd van een echte Cartier? Het beroemde merk biedt ook een aantal kleinere en minder dure nuts- en siervoorwerpen. Dit exclusieve trio (3) is gemaakt van roestvrij staal en geelkoper met palladiumfineer. Ze dragen de Santos-versiering, bekend van het beroemde horloge dat Cartier ooit ontwierp voor de vliegenier Santos-Dumont. Het pillendoosje (met de schroefgleuf) kost euro148, het horlogeachtige vergrootglas euro168 en de briefopener in de vorm van een vliegtuigschroef euro196.

Parfum kan uiteraard, op voorwaarde dat het om echt originele geurtjes voor veeleisende neuzen gaat. Twee aanraders (2):

‘Premier Figuier’ van Artisan Parfumeur viert zijn tiende verjaardag met een exclusief koffertje (euro52). Het omvat een flesje van 15 ml, een minigeurkaarsje, een lichaamscrème en een douchegel. Het parfum is ook beschikbaar in een luxueuze fles ontworpen door glazenier Pierre Dunand. Een echt collector’s item (euro230).

De creaties van Annick Goutal zetten de eeuwenoude kunst van het parfummaken verder met de geur ‘Vanille Exquise’ (euro 58). Hij roept de legendarische vanillebomen van de Markiezeneilanden op met toetsen van edelhout en amandelen.

Van alle cosmetica blijft lippenstift het meest verkochte product. Wanneer u een chique stift met de merknaam Chanel (4) cadeau geeft, zult u bij elke vrouw welkom zijn. Kies bij voorkeur de felrode kleur (de favoriete tint van la Coco herself) in één van deze versies: satijnglans (Hydrabase), ultrafijn (Infrarouge) of hoogglans (Aqualumière) (euro 21,86, in parfumerieën).

Uw begunstigde heeft waarschijnlijk al een Delvaux in huis maar wellicht nog niet één van die flinterdunne en praktische minitasjes (5) van het beroemde Belgische lederwarenmerk. Ze zijn gemaakt van stierkalfsleer (of schoenenleer) en glanzend geitenleer en verkrijgbaar in twee formaten en trendy winterkleuren (koffie, marron, hazelnoot en kastanje). Zo’n minitasje kan de handtas vervangen bij een dineetje of overal meegedragen worden in een handtas (euro100 voor het grootste formaat).

Kunt u met fatsoen afkomen met een stropdas of een foulard? Ja hoor, als die getekend is door Hermès, geeft u een hebbeding voor het leven. Op de foto (6): een luxueuze foulard uit de nieuwe en beperkte eindejaarscollectie ‘Noël au 24 Faubourg’. De vierkante, met de hand afgeboorde doek is gemaakt van zijdetwill en stelt de hoekgevel van de Parijse Hermès-boetiek voor onder een besneeuwde slinger van dennentakjes (euro245).

Leen Baekelandt, Virginie Draelants en Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content