Lichaamsverzorging: het neusje van de zalm

De crèmes voor het lichaam moeten niet meer onderdoen voor de verzorging van het gelaat. Hydraterend en voedend, afslankend en verjongend, bruinend en parfumerend!

Verzorgingsproducten hebben hun werking te danken aan de actieve bestanddelen die hightech, natuurlijk of biologisch zijn. De fijne en zachte textuur nodigt uit om ze royaal te gebruiken.

Alles-in-één

Aan een alles-in-éénverzorging hangt een prijskaartje vast, maar in ruil krijgt u een hoge concentratie aan zeldzame bestanddelen, een smeuïge textuur en een luxeverpakking. Het product één keer per dag aanbrengen volstaat, ’s avonds of ’s morgens, maar op een gereinigde huid. Gebruik niet te veel en doe het met cirkelvormige bewegingen, beginnend met de ledematen, naar het hart toe. Zo stimuleert u de bloedsomloop.

Onze voorkeur gaat naar Capture Totale Haute Nutrition Dior, Re-Nutriv Intensive Smoothing Body Cream Estée Lauder, Turnaround Body Clinique, Serum Corps Peau Neuve Clarins, herstellende crème voor het lichaam Sisley, Crème Riche voor het lichaam Blu Mediterraneo en – al is het maar om te dromen -: Sensai Premier The Body Cream Kanebo, het duurste op de markt.

Goed om te weten: na een bad of douche brengt u de verzorging aan op een nog vochtige huid, zo dringt het product beter in de huid.

Doelgericht

Sommige periodes van het jaar kunt u de alles-in-éénverzorging door een gericht product vervangen of het ermee aanvullen. Pionier Méthode Jeanne Piaubert heeft onder meer Super Knee (tegen vet op de knieën), Fermeté Fesses (voor stevige bips), Bras Lifteur (armen), Expres. Hebt u de neiging om vocht op te stapelen, kies dan een drainerende gel (bijv. Gel Minceur Déstockant Orlane).

Na een dieet kiest u voor een verstevigende verzorging. Dubbelop is het wanneer u net voor de zomer een crème gebruikt die verslankt en voedt maar die ook zorgt voor een lichtbruin tintje (bijv. Elancyl of Stendhal Volie Jambes fines en halées). Voor de buste speelt u op zeker met Gel Buste Super Lift Clarins, Spray Tenseur Bust Lift Lierac. Ook aan te raden is het nieuwe gamma van het Griekse biologische merk Korrès: munt, kumquat en vanille...

Goed om te weten: na elke blootstelling aan de zon, moet de huid gevoed en hersteld worden. Wees niet zuinig, gebruik bijv. Super-Soin Après-Soleil Sisley.

Geparfumeerd

Een goed alternatief met parfum en eau de toilette in de zomer? Breng elke dag een verzorgende melk aan uit de lijn van uw geliefkoosde geur. De huid wordt delicaat geparfumeerd, maakt ze mooier en hydrateert, verdoezelt de imperfecties en geeft uitstraling, dankzij de optische parelmoer. Zeker mee te nemen op vakantie! Onder de nieuwigheden: Chance Eau Fraîche, hydraterende crème van Chanel, een geparfumeerde olie (melk of crème) voor het lichaam van Angel Mugler, J’Adore Body Oil Dior, Lotion Corps Omnia Green Jade Bulgari. Geraffineerd: Talk Colonia Acqua di Parma.

Goed om te weten: voor een superfrisse toets op uw huid, bewaart u de lichaamscrème in de koelkast. n

Info: in de parfumeriezaak – D. Jouvance: www.danieljouvance.com en 070 22 28 24 – Dove in grootwarenhuizen – Elancyl in apotheek en drogisterie – Korrès 03 844 60 99 en www.korres.com – Lierac in de apotheek – Orlane in warenhuizen.

Virginie Draelants

Partner Content