Lezersforum

Beste lezer,deze rubriek is er voor u! Wilt u uw mening over gelijk welk onderwerp meedelen? Schrijf, fax of mail naar: Plus Magazine-Lezersforum, Raketstraat 50 bus 10, 1130 Brussel. Fax: 02 702 46 02, e-mail: redactie@plusmagazine.be. Anonieme brieven of mails worden nooit opgenomen en de redactie behoudt zich het recht voor lezersbrieven in te korten.

Freya

De wijze waarop Freya Van den Bossche na haar miskleun als minister van Begroting uit beeld weet te blijven is toch zeer opvallend. In het verleden kwam ze onze beeldbuis te pas en te onpas teisteren en nu lijkt ze van de aardbol verdwenen. Of wil onze babe alleen in beeld komen wanneer de wind zowel letterlijk als figuurlijk gunstig is voor haar?

Hubert Buyssche, Brasschaat

De rol van onze genen niet vergeten

Ik ben nu 54 en heb helemaal nog geen rimpels. Dat heb ik niet te danken aan heel dure anti-aging behandelingen, misschien wel een beetje aan mijn goedkope dagcrèmes en zeker aan mijn genen. In uw dossier Zo blijft u langer jong (Plus Magazine februari) wordt aan genetische voorbestemdheid geen aandacht besteed. Begrijpelijk, want aan genetische factoren valt weinig of niets te verhelpen. Toch weet ik zeker dat het vroeg krijgen van rimpels of het krijgen van veel rimpels ook genetisch bepaald is. Dat geldt eveneens voor je haarkleur. Ik heb nog geen rimpels maar heb op mijn veertigste wel grijs haar. Mijn moeder was op die leeftijd ook reeds grijs en mijn kinderen beginnen nu al hier en daar grijze haren te zien.

Nicole Knockaert, Wenduine

Asielhonden

Ik heb vier honden en heb ze steeds uit een asiel gehaald. Eens je het vertrouwen van zo’n hoopje ellende krijgt, geeft hij je zijn hele leven vertrouwen en dankbaarheid. Toen onze Tervuurse herder overleed, zagen we in het asiel van Kontich Victor liggen, een jonge Mechelse herdershond. Hij lag al maanden uitgeblust in zijn ren en toonde voor niets nog interesse, ondanks de goede zorgen van het personeel. In de auto naar huis begon de verandering al. De zielige hond keek ineens vol interesse en met gespitste oren naar buiten. Vandaag is hij helemaal ingeburgerd en een trotse roedelleider die ons oneindig veel vriendschap geeft. Mensen die overwegen een hond te nemen, wil ik aanraden eerst in een asiel te gaan kijken. Daar liggen prachthonden te wachten die niets liever zouden willen dan een goed baasje.

Astrid Bogaerts, Duffel

Expo ’58 achterna

Bedankt voor uw reportage over de gebouwen die overblijven van de Expo ’58 ( Plus Magazine februari). We hebben al twee dagen met een ander koppel door België gereden op zoek naar de gebouwen op uw foto’s. Het was een nostalgisch weerzien.

Luc V. H., Borgloon

Nooit meer in Kortrijk

Wat ons is overkomen, is zeker geen alleenstaand geval. We wilden een aangename middag doorbrengen op een beurs in de Hallen van Kortrijk. Alle parkeerterreinen stonden overvol. Toen we na geruime tijd zoeken geen legale parkeerplaats vonden, zagen we ons genoodzaakt fout te parkeren. Toen we buitenkwamen vonden we een parkeerboete van 15 euro onder de ruitenwissers – idem voor alle auto’s in onze omgeving. We zijn echt niet te beroerd om een parkeerplaats te betalen of een flink eind te voet te gaan, maar nu hadden we het bittere gevoel de melkkoe van de stadskas te zijn. Kortrijk moet beseffen dat het een enorm parkeerprobleem heeft aan de Hallen. Wij zullen twee keer nadenken eer we hier nog een evenement bezoeken.

Achiel & Yvette Mertens-Martens, Lebbeke

Stel die nieuwe spelling uit!

Als voormalige leraar was ik blij met uw kritiek op de “ongeneeslijke drang van onze spellinghervormers om de regels te veranderen” (Plus Magazine februari). Nooit eerder werd er zo gerebelleerd tegen de nieuwe spelling. Intussen verdedigt de Taalunie zich met de bewering dat de nieuwe spelling slechts een opwaardering van de vroegere voorkeurspelling vormt – diezelfde Taalunie die haar eigen naam tien jaar lang fout heeft gespeld (het had Nederlandse-Taalunie moeten zijn!). In werkelijkheid is er geen draagvlak voor de verande- ringen, terwijl grote opiniemakers in Nederland niet meewillen. Daarom deze oproep tot de bevoegde ministers: stel die nieuwe spelling uit. Koppigheid lost niets op, nieuw overleg is nodig.

Leo Jacops, Willebroek

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content