Lezersforum (1)

deze rubriek is er voor u! Wilt u uw mening over gelijk welk onderwerp meedelen? Schrijf, fax of mail naar: Plus Magazine-Lezersforum, Raketstraat 50 bus 10, 1130 Brussel. Fax: 02 702 46 02, e-mail: redactie@plusmagazine.be. Anonieme brieven of mails worden nooit opgenomen en de redactie behoudt zich het recht voor lezersbrieven in te korten.

We waren gelukkig in Manhattan

Augustus 2001. Dochter Liesbeth is net afgestudeerd in New York. Om me te bedanken heeft ze een reis voorbereid door wat ze ‘onze stad’ noemt. Het is prachtig weer in de straten en lanen van Manhattan. We zijn blij, we genieten, we voelen ons gelukkig.

11 september 2001. Ik ben klaar met mijn eerste taak van de avonddienst. Ik heb een pas bevallen moeder met haar tweeling opgehaald in het verloskwartier, ik heb haar verzorgd en de baby’tjes begeleid bij hun eerste borstvoeding. Om 14.45 uur krijg ik telefoon van Liesbeth. Of ik al weet wat er in New York gebeurde? Ik weet van niets. Kijk naar de televisie, is het enige wat ze kan uitbrengen. Op alle zenders zie ik mensen rennen door dezelfde straten waar ik zopas nog met haar liep.

Vandaag zijn we vier jaar later (Plus Magazine september). Eens per jaar maken Liesbeth en ik nog een trip ergens in de wereld. Maar zorgeloos zoals we in New York liepen in augustus 2001, zo is het nooit meer geworden. En ook de stad zal nooit meer dezelfde zijn.

Geen recht op opleidingscheques

Als bruggepensioneerde voel ik me gediscrimineerd. Ik heb geen recht op opleidingscheques en dus moest ik eind augustus mijn cursussen tegen de volle prijs betalen. Toch ligt mijn inkomen lager dan van iemand die nog werkt. Onze overheid heeft de mond vol over levenslang leren, maar ze maakt het leergierige ouderen wel extra moeilijk.

Antwoord van de redactie: u wijst terecht op deze contradictie. Alleen werklozen met een uitkering of mensen die werken, hebben recht op opleidingscheques. In principe zijn deze cheques bedoeld om de drempel voor bijscholing te verlagen, in de praktijk worden ze gebruikt voor alle mogelijke opleidingen.

Chocopotten nooit wegwerpen

Sinds jaar en dag recupereer ik de lege glazen chocopotten (mét deksel) van onze kleinkinderen. Ze zijn uitstekend geschikt voor het invriezen van soep, bereide kool, bessen, appelmoes, stoofvlees enz. Ze laten zich gemakkelijk stapelen in de diepvriezer. De bevroren pot kan je, zonder het deksel, op volle kracht in de magnetron ontdooien en opwarmen. Daarna afwassen in de vaatwasser en opnieuw gebruiken. Hygiënisch, ecologisch én gratis!

Dure ambtenarenpensioenen

In zijn gastcolumn schrijft Pierre Pestiau dat ambtenarenpensioenen uitermate duur zijn ( Plus Magazine juli). Vergeet niet, mijnheer de professor, dat deze ambtenaren ook veel minder verdiend hebben. Ik heb dezelfde verantwoordelijkheid als iemand die in een bedrijf werkt, doe hetzelfde werk en verdien netto minder dan de helft. De enige compensatie blijft de werkzekerheid. Even wachten wat u over uw pensioenbedrag zult denken als het zo ver is.

Kine tegen zona

Ook kinesitherapie heeft zin bij de behandeling van zona ( Plus Magazine juli). We gebruiken al jaren diadynamische en/of interferentiële stromen om de pijn te stillen, de blaasjes sneller te laten uitdrogen en de virussen te bestrijden. Ze helpen ook om een (gedeeltelijk) uitgevallen zenuw weer te versterken en te herstellen.

Ludo De Ceuninck (kinesitherapeut)

Kathleen Van Brempt op de tram

Minister Kathleen Van Brempt heeft een tram leren besturen om de noden van het personeel beter te kennen. Ze deed dat op twee dagen, terwijl echte kandidaat-bestuurders meerdere weken nodig hebben. Ik kan me moeilijk voorstellen dat ons Kathleentje, gezien haar bekendheid en de aanwezigheid van de camera’s, geconfronteerd werd met de ware problemen. Scheldpartijen en fysieke bedreigingen heeft ze zeker niet ondervonden. Misschien had ze beter twee dagen geluisterd naar de problemen die het personeel van het openbaar vervoer elke dag op de werkvloer ondervindt. Maar ja, dan had ze de media niet kunnen uitnodigen en was ze niet spectaculair in het nieuws gekomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content