Lezersforum (1)

deze rubriek is er voor u! Wilt u uw mening over gelijk welk onderwerp meedelen? Schrijf, fax of mail naar: Plus Magazine-Lezersforum, Raketstraat 50 bus 10, 1130 Brussel. Fax: 02 702 46 02, e-mail: redactie@plusmagazine.be. Anonieme brieven of mails worden nooit opgenomen en de redactie behoudt zich het recht voor lezersbrieven in te korten.

Geld verliezen aan kasbons

In 1950 (!) ben ik beginnen te sparen voor mijn oude dag. Maar door de lage rente, de inflatie en de roerende voorheffing verlies ik veel van dit spaargeld zonder dat ik iets kan doen. Zopas heeft een kasbon (1 jaar) van e 5000 euro me welgeteld e 90 euro opgebracht. In de loop van dat jaar heb ik door de inflatie echter e 125 verloren (2,5 %). Op de rente moest ik bovendien 15 % roerende voorheffing betalen (90 x 15 % = e 13,50). Hoeveel zou mijn eerste 1000 BEF spaargeld van 1950 nu nog waard zijn?

Seks bij de derde ontmoeting?

Toen ik een tijd terug een nieuwe relatie vond, was ik in de wolken: een lieve, attente man met eenzelfde levensstandaard. Bij onze derde ontmoeting bracht hij een prachtige bloemenruiker mee. Ik was dan ook perplex en diep gekwetst toen hij mij de maandag erna opbelde met de mededeling dat hij de relatie niet verder wenste te zetten. Mijn levenshouding (ik ben praktiserend katholiek) zou later zeker tot conflicten leiden. Achteraf vernam ik dat diezelfde man dit scenario ook al had opgevoerd bij een vrouw uit mijn kennissenkring, omdat ze seks had geweigerd bij de derde ontmoeting. Ik ben geen trees, ik oog nog zeer goed (zegt men!) en ik zoek zeker geen financiële ondersteuning – maar wel vriendschap en wederzijds vertrouwen. Blijkbaar kan dat niet zonder seks na de tweede of derde ontmoeting.

Verzuurde individualisten

Ik vind het jammer dat u weer een forum hebt gegeven aan allerlei verzuurde individualisten die menen dat ze zich niet moeten storen aan de verkeersregels (Superboetes: de Belgen zijn het beu, in Plus Magazine mei). Voor hen is elke regel betutteling en vrijheidsbeperking. Kan de vertegenwoordiger van Touring uitleggen waarom men de autogordel in België minder gebruikt? En dat we geen boetes oplopen als we ons aan de wegcode houden? Waarom moet er tolerantie zijn voor snelheid? Het blijft me verbazen dat wetsovertredingen die tot de dood of tot zware verwondingen leiden, volgens vele mensen laks moeten aangepakt worden. Diezelfde mensen hoor je dan wel roepen om hard op te treden tegen vandalisme, nachtlawaai of branieachtig gedrag van jongeren.

Over de superboetes ontvingen we nog reacties van Francis Asaert (Vlissegem), Andrea Bogaert (Wingene), Benoit Boons (Leopoldsburg), Anita Boumans (Nijlen), Suzy Ghesquiere (Poperinge), René Mariën (Hoboken), Diane Meekers (Wellen), Willy Meirlaen (Drongen), Henri Serlippens (Scheldewindeke), Frank Spiessens (Vichte), Ivo Van Hees (Antwerpen) en B. Vanronselé (Sint-Kruis-Brugge).

Breuk in vriendschap

“Ik kan de spons niet vegen over alles wat ons al 37 jaar bindt”, zegt één van de getuigen in Wanneer uw beste vrienden gaan scheiden ( Plus Magazine, maart). Ik heb zelf een scheiding achter de rug. Eén van mijn beste vrienden heeft, na 35 jaar vriendschap, nooit naar mijn versie van de feiten willen luisteren en partij gekozen voor mijn ex. Toch had hij haar jaren geleden op de vingers getikt, o.m. in verband met haar drankmisbruik. Dit kan ik niet begrijpen. Mijn echtscheiding heb ik verwerkt, de breuk in die vriendschap niet.

Vaste kosten blijven

We worden aan alle kanten aangespoord om over te schakelen op het openbaar vervoer. Met de hoge brandstofprijzen is dat zeker te verantwoorden. Maar daarbij vergeet men dat de vaste autokosten blijven. Of ik nu 1000 of 20 000 km per jaar rijd, mijn verzekering en mijn verkeersbelasting blijven even hoog. Mijn kost per gereden kilometer wordt zelfs veel hoger wanneer ik mijn auto vaak thuislaat. En ook als ik helemaal niet gereden heb, moet ik elk jaar naar de automobielinspectie.

Te goedkoop

In het dossier over digitale fotografie ( Plus Magazine nr. 205, mei 2005) stond op p. 148 vermeld dat de richtprijs van de Sony Cybershot 7,2 miljoen megapixels euro 47 bedraagt. Dit was (helaas) een drukfout: de echte prijs is euro 479. Onze excuses voor de verdwaalde 9. n

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content