Levenslust

Een originele kerstman (1) die aan de voordeur de wacht houdt, kan jaren meegaan. Bij SIA zagen we zelfs een Scandinavische eland-kerstman. De stoere kerel is 90 cm groot, heeft lange benen en vreest de kou niet (euro 38,92).

De kans dat tante Filomeen al een alcoholtester bezit, is klein. En toch is hij handig voor geregelde restaurantbezoekers én avondlijke stappers. De Alcohol Sensor Tanita (2) van Novakey meet in 5 seconden het alcoholpromillage in het bloed zonder fysiek contact met het toestel (u moet erin blazen). Het apparaatje is bovendien handig om op zak te houden want het is zo klein als een sigarettenaansteker en weegt slechts 50 gram (euro 50,69 incl. verzending). Maar let op: enkel te schenken aan mensen met voldoende gevoel voor humor!

Een Diam (3)hebben ze vast nog niet! Dat is een hersenbrekerspel in een decoratieve vormgeving (een achthoekig speelbord en pionnen van hout). Doel: twee pionnen met dezelfde kleur en dezelfde hoogte doen belanden in twee diametraal tegenover elkaar liggende vakken. Het ziet er simpel uit, maar in werkelijkheid vraagt de opdracht uren spelplezier en flink wat nadenken...

Een echt winterse kerstversiering van Afrikaanse inspiratie, dat zie je ook niet elke dag. Dit vensterornament (4) vonden we in de collectie ‘Out of Africa’ van Swarovski, die allerlei fraaie siervoorwerpen rijk is (kaarsenhouders, kommen, lijstjes, miniatuurdiertjes). De rijmbloempjes van gekleurd kristal dienen om op te hangen aan een mooi lint (euro38).

Een pakket Fair Trade producten (5) van Oxfam vormt een perfect alternatief cadeau. Fair Trade stelde elf inspirerende pakketten samen, waarvoor de boeren of ambachtslui gegarandeerd een eerlijke prijs hebben ontvangen. Het ‘special tea pakket’ bevat een leuke theepot met 2 bijpassende kommen. Daarbij twee doosjes Max Havelaar vruchtenthee, tropisch vruchtensap en ijstheesiroop. Om te snoepen een doosje chrunchy chocolade en om de sfeer er helemaal in te brengen een handbeschilderd glas met kaars. Dit pakket in een feestelijke geschenkdoos koopt u bij Fair Trade en de Oxfam-wereldwinkels: euro35,83 inclusief transportkosten voor thuislevering.

In één avond (van 17 tot 22 uur) wordt uw tante Emma door een professional ingewijd in het beursgebeuren. Zo weet zij meteen hoe het er op de Nasdaq aan toegaat. En om het allemaal nog echter te maken, krijgt ze een û helaas virtueel – bedrag van 5.000.000 dollar ter beschikking om op de beurs te kopen en te verkopen (euro279, info: www.superidee.be).

Cricket is zowat de vreemdste sport die de koloniale Britten aan de wereld hebben geschonken. De spelregels zijn alles behalve duidelijk voor continentale leken. Een sportieve vriend doet u dus zeker een plezier met een

cricketinitiatie. Informeer bij een cricketclub (er zijn er maar negen in België), bijvoorbeeld in Brussel (tel. 0477 42 86 13) of Mechelen (tel. 0496 26 06 35). De sfeer op en rond het veld is very British, ook al zijn de spelers vaak Indiërs of Pakistani.

Lang geleden dat u nog in een internetwinkel van surprises en carnavalsspullen bent geweest? U zult verbaasd staan over de fopartikelen die er tegenwoordig zoal bestaan. Laat een pakket samenstellen met borrelwormen, bordenwippers, hete tandenstokers, fopspijkers en het onvermijdelijke protkussen... In een familie rijk aan lolbroeken moet het allemaal kunnen.

Twee uur met Fifi naar een erkend hondenpsycholoog, daar zult u tante Marie een groot plezier mee doen (mits betaling van een kilometervergoeding komt de psycholoog aan huis). Hij bepaalt het karakter van de hond en zoekt naar de oorzaak van eventuele gedragsproblemen. Daarna volgt een uitvoerig advies hoe de problemen opgelost kunnen geraken (euro72, via www.superidee.be).

Is ome Harry een keukenfreak en rijp voor een kookinitiatie in een echt sterrenrestaurant? Voor euro74 wijdt de chef hem in de diepste geheimen van zijn keuken in. En na al dat zwoegen en zweten volgt een uitstekend 4-gangen diner in het sfeervolle restaurant (info: www.superidee.be)

Silverstone FAP101 is de naam van een wekker die de tijd én het rode Ferrari-logo op het plafond of de muur projecteert. De tijd wordt aangestuurd vanuit een atoomklok in Frankfurt. De exclusieve Ferrari-wekker (6) bevat ook een kalender en een thermometer. De gebruiker kan kiezen voor een normaal alarm of zich laten wekken door een brullende Ferrari (Oregon Scientific, euro75). n

Leen Baekelandt, Virginie Draelants en Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content