© Stockfood/Isopix

Lentepasta met asperges

4 personen ? 55 minuten

? 500 g pasta ? 500 g witte asperges ? 400 g verse (of diepvries) gedopte doperwten ? 200 g pecorino ? 40 cl volle room ? peper en zout

1. Schil de asperges, verwijder de vezelige uiteinden, kook ze 18 tot 20 minuten in een grote pot met gezouten kokend water. Test met de punt van je mes of ze gaar zijn. Schep ze uit de pot met een schuimspaan en snij in stukjes.

2. Kook de erwten vijf minuten in dezelfde pot, schep ze eruit met een schuimspaan.

3. Kook ook de pasta beetgaar in dezelfde pot en giet af.

4. Rasp de pecorino. Doe de pasta terug in de pot met de room, de erwten en de helft van de geraspte kaas. Kruid met flink wat peper en warm al roerend terug op.

5. Serveer de pasta in kommen. Werk af met stukjes asperge, pecorino en peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content