© ISOPIX

Lentelasagne

4 personen ? 30 minuten + 30 minuten in de oven

? 500 g asperges ? 1 el citroensap ? 1 sjalot, fijngehakt ? 100 g ham ? 200 ml room ? 150 g zure room ? 120 g strooikaas ? 1 bol mozzarella, in plakken ? 2 el bloem ? 12 droge lasagnevellen ? 250 ml bouillon ? 100 ml witte wijn ? oe kl nootmuskaat, geraspt ? boter ? peper en zout

1. Blancheer de asperges vier minuten in zout water. Giet ze af, laat schrikken en uitlekken.

2. Snij de asperges in de lengte door en daarna in drie.

3. Bak de sjalot glazig, meng er bloem bij en blus met wijn. Voeg bouillon en room toe, laat inkoken tot een vaste saus en doe er de zure room, het citroensap, nootmuskaat, peper en zout bij.

4. Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm lagen in een schaal: saus, pasta, asperges, saus, pasta... en eindig met pasta, saus, mozzarella en asperges. Bak 30 minuten in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content