VINUM & SENSUM
Deze nieuwe winebar met achterliggend restaurant bevindt zich op de begane grond van een appartementsblok. Achter de deur wacht een gezellige loungebar. In de eetzaal heb je de keuze uit de lunch van 38 euro of het vier- en vijfgangenmenu, die respectievelijk 55 en 65 euro kosten. Een repertoire om à la carte te eten is er niet. Kok Maurice De Jaeger werkte in bekende huizen, zoals Esmeralda, Oud Sluis, Pure C en Bartholomeus. Partner en gastvrouw Deborah volgde min of meer hetzelfde parcours, maar dan in de eetzaa...
Deze nieuwe winebar met achterliggend restaurant bevindt zich op de begane grond van een appartementsblok. Achter de deur wacht een gezellige loungebar. In de eetzaal heb je de keuze uit de lunch van 38 euro of het vier- en vijfgangenmenu, die respectievelijk 55 en 65 euro kosten. Een repertoire om à la carte te eten is er niet. Kok Maurice De Jaeger werkte in bekende huizen, zoals Esmeralda, Oud Sluis, Pure C en Bartholomeus. Partner en gastvrouw Deborah volgde min of meer hetzelfde parcours, maar dan in de eetzaal. Samen hebben zij drie jaar lang restaurant Brasa in Knokke uitgebaat. Wij degusteerden het viergangenmenu. Goede herinneringen gaan naar een bereiding met trompette-de-la-mort-paddenstoel, inktvis en lardo di colonata. Het hoofdgerecht bestond uit vier bereidingen van Holstein rund: tartaar op toast, bouillon van ossenstaart met ravioli, beenmerg gemengd met prinsessenboontjes en gebraden lenderibstuk.Dit populaire eethuis opende in 2011 en was een van de eerste plekken in Brussel waar je in een ontspannen sfeer vereenvoudigd gastronomisch kon tafelen aan verteerbare prijzen. Je zit dicht op elkaar en het kan er rumoerig aan toe gaan. Chef-kok Olivier Morland is een vakman, die goede producten op een relatief eenvoudige manier en volgens de regels van de Franse keuken bereidt. Om de prijs te drukken, zijn er aantrekkelijke menuformules. Met de Duo-Formule kan je een voorgerecht en een hoofdgerecht of een hoofdgerecht en een nagerecht naar keuze van de spijskaart selecteren en betaal je de vaste prijs van 36 euro. Neem je daar een derde gerecht bij, dan betaal je 42 euro. Wij genoten van velouté van jonge erwtjes met kaasravioli en eendenleverroom en van tagliolini met gekonfijte tomaten, inktvis, poivrade van artisjokken en olijven.Hier ben je op het goede adres voor lekker en royaal eten, dat wordt opgediend door een onberispelijke zaalmeester in een verzorgde omgeving, en dat alles aan aantrekkelijke prijzen. Stéphane Grulois is een vakman, die carrière maakte als maître d'hôtel en F&B manager in de hotellerie. In de keuken is hij autodidact. Hij heeft talent en won de titel Beste Ambachtelijke Kok van België 2010/2011. Er wordt gekookt met wat de markt te bieden heeft en Stéphane Grulois komt zelf aan tafel voorstellen wat de pot schaft. Voor de lunch kiest bijna iedereen het dagmenu, waarbij je aan de bodemprijs van 38 euro, de keuze hebt uit twee voor-, twee hoofd- en twee nagerechten. Wij hielden van sint-jacobsschelpdier onder korst van amandelcrumble met gewelde botersaus met champagne en van roulade van duif, ganzenlever en truffel.