Lees u fit en gezond !

Een herkenbaar verhaal, praktische tips die uw leven aangenamer maken of uw gezondheid ten goede komen: boeken over gezondheid zijn allesbehalve langdradig. Een keuze uit de recentste boekenoogst.

1De spanning uit uw spieren!

Stap voor stapfoto’s van simpele massagetechnieken waarmee u thuis op een eenvoudige manier de stress uit uw lichaam kunt laten jagen. En voor wie geen behulpzame ziel met gouden handen in huis vindt, is er een hoofd-stuk zelfmassage voorzien!

Eenvoudige massage thuis, Mario-Paul Cassar, Uitg. Spectrum, euro 14,95 (isbn: 978 90 2746 928 1).

2 Aangrijpende getuigenis

Gust Van Broeckhoven heeft het verloop van het ziekteproces van zijn vrouw Bie – een alzheimerpatiënte – opgetekend en dat is een heel persoonlijk, maar ook heel herkenbaar verhaal geworden. Over zorgen en twijfels, over onrust en radeloosheid, maar ook over het komische, de hoop, de hulp en nog zoveel meer rond en met en van en over de ziekte en de zieke.

Alzheimer. De voltooid vergeten tijd, Gust Van Broeckhoven, Standaard Uitg., euro 19,95 (isbn: 978 90 0222 359 4).

3 Overgevoelig, wat nu?

“Een volledig andere soort”, noemt psychotherapeute Elaine Aron de hoogsensitieve mensen. Zelf is ze ook overgevoelig en daar leerde ze maar moeizaam mee leven. Met dit boek probeert ze lotgenoten te helpen om overeind te blijven in een vaak ondraaglijke wereld.

Hoogsensitieve personen. Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt, Elaine N. Aron, Standaard Uitg, euro 12,50 (isbn: 978 90 6305 335 2).

4 Wat zit er in mijn genen?

De Leuvense professor Jean-Jacques Cassiman is een wereldautoriteit op het gebied van genetisch onderzoek en dus de ideale man om de stand van zaken in dat vakgebied uit de doeken te doen. Dit boek geeft een overzicht van wat in de genetica mogelijk is en wat dat zal worden. Geen makkelijke, maar wel interessante lectuur.

Wat zit er in mijn genen, Jean-Jacques Cassiman, uitgeverij Davidsfonds, euro 22,50 (isbn: 978 90 5826 517 3).

5 Alles over diabetes

Wat is diabetes en welke gevolgen heeft de ziekte? Welke medicatie bestaat er en hoe werkt die? Wat kan ik zelf doen? Zowat alle informatie die een diabetespatiënt kan gebruiken om zijn leven weer in de hand te krijgen, staat in dit heel volledige boek. Korte verhalen over hoe diabetespatiënten omgaan met hun ziekte maken het vlot leesbaar.

Beter Leven. Diabetes, Rien en Coby Vervoort, Uitg. Kosmos, euro 19,95 (isbn: 978 90 2152 730 7).

Ariane De Borger

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content