© FOTO'S ISOPIX

LAMSFILET IN FILODEEG MET GEBAKKEN VIJGEN (Voor 4 personen)

12 verse witte en paarse vijgen ? 1 vanillestokje ? 5 cl olijfolie ? 2 lamsfilets (350g elk) ? 2 teentjes look ? 30g zachte boter ? 10 basilicumblaadjes ? zout en peper ? 8 blaadjes filodeeg ? 4 eetlepels honing ? 60 g pistachenoten ? 60 g hazelnoten.

Doe de vijgen in een kookpot en zet ze half onder water. Schraap het vanillestokje en doe het in de pot. Breng aan de kook, laat 10 minuten sudderen en daarna uitlekken.

Warm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan. Bak de lamsfilets 8 minuten op een hoog vuur, draai regelmatig om. Dek het vlees af en laat afkoelen.

Hak de look fijn en meng door de zachte boter met de basilicumsnippers, peper en zout.

Dep de lamsfilets droog en smeer ze langs alle kanten in met lookboter.

Warm de oven voor op 190° C. Olie de filobladeren in, vorm er twee grote rechthoeken mee, wikkel er de lamsfilets in, draai ze om, leg ze in een geboterde ovenschaal en schik er de vijgen rond. Besprenkel de vijgen met honing. Hak de pistache- en hazelnoten en strooi ze over de schaal, voeg wat olijfolie en peper toe en zet 15 minuten in de oven.

Laat 5 minuten rusten voor je de lamsfilet in plakjes snijdt. Serveer met de gebakken vijgen en rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content