Laat uw huid stralen!

Aziatische vrouwen streven al lang naar een bleke, heldere huid. Sinds kort heeft dit streven naar een perfecte teint ook bij ons ingang gevonden. Het baanbrekende merk Shiseido verkoopt in Azië dan ook al meer dan een eeuw verzorgingsproducten tegen huidvlekjes. En ook hier winnen producten voor een stralende, vlekvrije huid aan populariteit. Wij vertellen u hoe u pigmentvlekjes, die uw gelaat even hard tekenen als rimpels of een minder stevige huid, kunt voorkomen of verzachten.

Kijk uit voor uv!

De vorming van pigmentvlekjes hangt van tal van factoren af – erfelijkheid, hormonale schommelingen (menopauze), bepaalde medicijnen, huidirritatie – maar de grote boosdoener blijft de zon. Zowel uvA- als uvB-stralen. Breng daarom niet alleen plaatselijk een depigmenterende crè-me aan, koop ook een dagcrème met SPF 15 of 20. Breng bovenop uw dagcrème eventueel een beschermende, min of meer dekkende foundation aan of een BB/CC Cream met actieve bestanddelen die uw huid beschermen tegen vrije radicalen en uw teint egaliseren. Tegen de zomerzon gebruikt u best een maximale beschermingsfactor 50+, die tegenwoordig ook in lichte texturen verkrijgbaar is.

Gevoelige zones

Pigmentvlekjes (of levervlekjes) verschijnen op plaatsen die het meest aan de zon worden blootgesteld (wangen, randen van de lippen, jukbeenderen en rug van de handen. Het is dus heel belangrijk ze goed te beschermen tegen externe schadelijke factoren. Draag bijvoorbeeld handschoenen als u het huishouden doet, een hoed als de zon hoog staat, maar ook handschoenen tijdens het autorijden en fietsen, wanneer uw handen in hoge mate blootgesteld zijn.

Oplichtende verzorging

Crèmes tegen pigmentvlekken regelen de natuurlijke melanineproductie door in te werken op het enzym tyrosinase dat een essentiële rol vervult in de synthese van melanine. Naast een medische aanpak brengt u dus ook best nog een specifiek verzorgingsproduct aan, want geen laser-, IPL- of peelingbehandeling garandeert dat pigmentvlekjes definitief verdwijnen.

Een bleke teint is het resultaat van een combinatie van schaduw, kleur en transparantie. Maar dat verandert met de leeftijd en door blootstelling aan uv-stralen: onze huid krijgt meer reliëf, schaduwen en pigmentvlekjes maar wordt ook transparanter. Een goed verzorgingsproduct werkt in op deze factoren, reinigt de cellen en doet uw huid in zekere zin weer oplichten. En pigmentvlekjes zouden er na twee maanden tot twee tinten lichter moeten uitzien. Het is normaal dat u pas na 28 dagen resultaat ziet want zo lang duurt het om de huid te vernieuwen.

Voor een mooie huid

U hebt het wellicht al meegemaakt: in de loop van de dag wordt uw huid moe, uw gelaatstrekken opvallender en beginnen uw wangen te trekken. Meestal volstaat een boost om uw huid weer fris en stralend te maken en er meteen vijf jaar jonger uit te zien! Haal een spray in huis die uw huid niet alleen verfrist, maar er ook voor zorgt dat uw poriën sluiten en uw teint weer opleeft. Zoals de nieuwe Spray Qui Fait Belle (€ 23,50) van Kenzoki met de geur van witte lotus, die perfect samengaat met de Crème Qui Fait Belle (€ 50) waarvan u op elk moment een klein beetje mag aanbrengen op uw make-up, daar is ze voor bedoeld! Verder zijn er ook Eau de Beauté van Caudalie en Embryolisse, Eau de Cachemire van Blanc Cachemire en Eau anti-âge van Filorga.

Info: Avène, Caudalie en Vichy: in de apotheek en drogisterij – Blanc Cachemire: www.blanc-cachemire.com – Clinique Kenzoki en Shiseido: in de parfumerie – Embryolisse: www.embryolisse-shop.be – Filorga: in de apotheek en bij Ici Paris XL.

Virginie Draelants

Partner Content