Laat uw gelaat stralen

Verjongingskuur aan de bron

De tijd dat crèmes en lotions uitsluitend focusten op de opperhuid ligt ver achter ons. Voortaan banen actieve stoffen zich een weg tot waar de opper- en lederhuid elkaar raken. Dat is ook zo bij LiftActiv Derm Source, het nieuwe verzorgingsproduct van Vichy. Welbepaalde zones van de dermis sturen het herstel van de hele huid. Omdat deze zones met de jaren aan activiteit inboeten, is het zaak ze te reactiveren. En dat gebeurt met rhamnose, een actieve stof uit planten. LiftActiv Derm Source (dag- en nachtcrème, euro 29,50 en euro 30,50 voor 50 ml).

Vitaliteit troef

Het gamma Nivea Vital – wellicht een van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen op de markt – wordt uitgebreid met een Extra Voedende Dagcrème met calcium en arganolie. De doelgerichte actieve stoffen zijn er om de rijpere huid te verstevigen en te verkwikken (euro 10,99 voor 50 ml).

Schoner dan schoon

Blicious. Achter die naam gaat een Belgisch cosmeticamerk schuil met producten die erkend worden als ‘cosmeceutica’. Ze combineren een instant cosmetisch effect met een farmaceutische werking op langere termijn. Het merk reikt zowel reinigingsproducten, huidherstellers als hydraterende producten aan. Wij smolten voor het korrelvrije Exfoliating Mask met kaoline dat diepgaand afrekent met dode huidcellen, zonder de huid geweld aan te doen (euro 39 voor 50 ml).

Redder in nood

Aquaphor van Eucerin is een weldoener voor de beschadigde of geïrriteerde huid. De huidherstellende zalf bulkt van ontstekingsremmende provitamine B5 en kalmerend bisabolol, een actieve stof uit de vluchtige olie van de Braziliaanse Candeia-boom (euro 9 voor een tube van 40 g).

Volume en stevigheid

Estée Lauder lanceert Resilience Lift Firming Sculpting, een gamma dat de gelaatsvolumes opnieuw modelleert. Voor een optimaal resultaat is er de dagverzorging (crème of fluïdum, SPF 15, euro 58,90 voor 30 ml), de nachtcrème (euro 65,20 voor 30 ml) en de oogcontourcrème (euro 54,70 voor 15 ml). De Instant Action Lift Treatment (euro 58,90 voor 30 ml) geeft u een zichtbaar jongere huid. De producten zijn gebaseerd op een technologie die de levensduur van onze cellen verlengt.

Zwarte roos

Om de gelaatstrekken voller te maken en vermoeidheid uit te wissen, is er nu Black Rose Cream Mask Instant Youth van Sisley dat uw gelaat volume geeft en sublimeert dankzij extract van zwarte roos (een wapen tegen vrije radicalen) en dankzij drie antiverouderingsagentia, waaronder vitamine E (euro 101 voor 60 ml).

Visionair product

Wie de 45 of 50 voorbij is, kan moeilijk zonder een serum als ideale aanvulling op een crème. De Advanced Skin Corrector van Lancôme kreeg de naam Visionnaire mee. Het hightechproduct is gebaseerd op een molecule die tot alle huidlagen doordringt om het huidweefsel te herstellen. Na 28 dagen lijkt het of u een totaal nieuwe huid hebt: de huidkorrel is fijner, rimpels zijn uitgevlakt, roodheid en vlekjes vervaagd (euro 73,71 voor 30 ml).

Hoge eisen

Het gamma Dior Prestige is terug met drie zinnenstrelende verzorgingsproducten op basis van een uitzonderlijke wilde roos. Fragiele en extreem veeleisende huidtypes zullen er dol op zijn. Satin Revitalizing Eye Cream (euro 156 voor 15 ml) is pure verwennerij voor de oogcontour.

En toen was er licht

De crèmes Capital Lumière van Clarins kende u al. Nu is er ook het serum op basis van drie planten. Het Vital Light Serum zorgt voor een homogene teint en laat de huid – die met de jaren sowieso doffer wordt – oplichten. Hyaluronzuur staat borg voor comfort en een optimale vochtbalans (euro 85 voor 30 ml).

Stralen van binnenuit

Serums en crèmes mogen dan al erg nuttig zijn, af en toe een kuur met voedingssupplementen voor uw huid kan evenmin kwaad. ApoT. Care Complément Irido-radiant bevat een krachtig complex met onrijpe noten, vitamine E en essentiële vetzuren om de vrije radicalen te neutraliseren. Resultaat: de huid wordt weerbaarder en soepeler, de teint is gladder en egaler (euro 64 voor 60 tabletten).

Info: ApoT. Care uitsluitend bij Ici Paris XL – Blicious, Eucerin, Filorga en Vichy in de apotheek – Dior, Clarins, Estée Lauder, Lancôme en Sisley in de parfumerie – Dove en Nivea in de supermarkt of bij de drogist.

Virginie Draelants

Partner Content