4 personen ? 30 minuten

? 4 visfilets, met vel (ca. 800 g) ? 400 g kleine komkommers ? 4 lente-uitjes ? 2 takjes koriander ? 140 g ingelegde gember (in bokaal) ? 2 el appelazijn ? ...

? 4 visfilets, met vel (ca. 800 g) ? 400 g kleine komkommers ? 4 lente-uitjes ? 2 takjes koriander ? 140 g ingelegde gember (in bokaal) ? 2 el appelazijn ? olijfolie ? peper en zout 1. Snij de helft van de komkommers in dunne schijfjes en de rest in dunne repen. Snij het wit van de lente-uitjes in fijne ringen en het groen in fijne repen. Giet de gember af en vang het vocht op. 2. Meng de groenten met de gember, voeg twee eetlepels vocht, appelazijn, peper en zout toe en laat 15 minuten trekken. 3. Spoel de vis, dep droog, kruid af en bak ongeveer zeven minuten op het vel, in olie op een zacht vuur. Draai om en laat kort garen. Serveer en werk af met korianderblaadjes, lente-uitjes en olijfolie. In juli kies je voor heek, wijting of griet. Vanaf augustus voor zeebaars.