© ISOPIX

Krokante camembert-met-preirolletjes

(Voor 4 personen)

3 preien, 60 g boter, zout, peper, 4 vellen brickdeeg, 1 kleine camembertvan rauwe melk.

1 Snij de prei in de lengte doormidden, was ze zorgvuldig en snij in fijne reepjes. Laat 20 g boter smelten in een stoofpot en voeg de prei toe. Laat 12 tot 15 minuten garen op een matig vuur, zonder verkleuren. Voeg peper en zout toe.

2 Laat de rest van de boter smelten. Snij de camembert in acht. Snij de brickdeegvellen in twee. Warm de oven voor op 180°C (stand 6).

3 Leg de brickdeegvelletjes op je werkblad en bestrijk ze met de gesmolten boter. Schik een lepel gestoofde prei en een stukje camembert op elk brickdeegvelletje en rol op.

4 Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de rolletjes op. Zet ze een kwartier in de oven, tot ze goudgeel zien. Laat wat afkoelen, dien lauw op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content