© ISOPIX

Konijntajine

(Voor 4 personen)

2 gekonfijte citroenen, 6 wortelen, 3 eetlepels olie, 1 konijn in stukken gesneden, oe koffielepel korianderzaadjes, oe koffielepel komijnpoeder, 1 eetlepel vloeibare honing, zout, 20 cl gevogeltebouillon, 2 eetlepels pijnboompitten, 3 takjes verse koriander.

1 Snij een gekonfijte citroen in schijfjes, de andere in kleine partjes. Schil de wortelen en snij ze schuin in schijfjes.

2 Warm de olie op in de tajineschotel. Bak de stukken konijn goudbruin. Voeg de korianderzaadjes en het komijnpoeder toe. Voeg de honing en het zout toe en roer om.

3 Voeg de gevolgeltebouillon, de wortelschijfjes en de gekonfijte citroen aan de tajine toe. Plaats een vlamverdeler tussen je gasvuur en de tajine. Zet het deksel op de tajine en laat één uur garen.

4 Rooster intussen de pijnboompitten in een hete pan. Was de koriander, dep droog, verwijder de takjes en hak grof.

5 Voeg 5 minuten voor het einde van de gaartijd de pijnboompitten en de verse koriander aan de tajine toe. Dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content