Kom dat zien op het salon!

De 87th European Motor Show Brussels voor lichte bedrijfs-, vrijetijdsvoertuigen en moto’s opent op 17 januari. Er zijn een heleboel verrassingen en enkele nieuwigheden om niet te missen. Wij pikken er vijf uit, maar er zullen er veel meer zijn!

1 Ford Ka. Hield u van de vorige Ka? Dan zult u dol zijn op de nieuwe! Te beginnen met zijn voorkant en zijn schattige halfopen mond. Het enige wat nog ontbreekt is... lipstick. Met dank aan Kinetic De-sign! Onder het mooie uiterlijk zitten een heleboel componenten die bij de Fiat 500 geleend zijn, zoals een 1.3 diesel van 75 pk die ervoor zorgt dat dit charmante autootje van 3,62 m nooit te veel verbruikt...

2 Toyota IQ. Vier passagiers in een auto van minder dan drie meter stoppen? Het kan, zelfs zonder schoenlepel! Deze supercompacte Toyota gaat de strijd met de Smart op eigen terrein aan. Dankzij de asymmetrische constructie van het dashboard kan de passagiersstoel verder naar voren komen, zodat er achterin meer plaats is. Je moet er maar aan denken!

3Renault Mégane Coupé. De verwachtingen zijn hoog gespannen voor de Renault Mégane Coupé, die in Brussel zijn debuut maakt. De verkoop van de Franse constructeur is stilgevallen en de nieuwkomer – veel meer dan zomaar een tweedeursversie van de sedan – zal het tij moeten keren. Zijn belangrijkste troeven: een sterke persoonlijkheid en een uitgebreid gamma dieselmotoren.

4Mazda 3. De nieuwe Mazda 3 luidt de terugkeer van de Zoom-Zoom Spirit in, deze keer met duurzaamheid als extra. De 3 die in Brussel wordt voorgesteld, demonstreert de stijlvernieuwing van Mazda. Net als zijn voorganger geeft de kleine sedan voorrang aan het rijplezier.

5Kia Soul. Met zijn nieuwe esthetische codes is de Soul een ode aan de stijl. In de flanken ingebouwde koplampen, een rechte laadklep: de Soul doet alles anders dan de rest. Normaal, want hij houdt het midden tussen een break, een kleine monovolume en... een stadsrat.

Praktisch

Waar kunt u terecht? De 87th European Motor Show Brussels voor lichte bedrijfs-, vrijetijdsvoertuigen en moto’s vindt plaats van zaterdag 17 tot zondag 25 januari in Brussels Expo, van 10 tot 18.30 uur, met een avondopening (tot 22 uur) op maandag 19 januari. Op vrijdag de 16de kunnen vakmensen en VIP’s (toegang euro31,50) de show als eersten ontdekken.

Wat krijgt u er zoal te zien? Breaks, cabriolets, roadsters, coupés, sedans, 4×4’s... Maar ook moto’s, scooters en quads. De prijzen? Volwassenen betalen euro12,50, kinderen onder de 12 jaar euro6,25. Voor kinderen onder de zes jaar is de toegang gratis. Er zijn geen kortingen voor senioren of groepen. Meer concrete info:

www.salonauto.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content