© FOTO'S ISOPIX

Knolseldercappuccino met kalkoenreepjes

(Voor 6 personen)

300 g knolselder ? 2 kleine aardappelen ? het wit van een kleine prei ? 40 cl melk ? zout ? peper ? muskaatnoot ? 2 el olijfolie ? 150 g kalkoenreepjes ? 10 cl vloeibare room.

Schil de knolselder en de aardappelen en snij in stukjes. Snij het preiwit fijn. Doe alles in een kookpot, voeg de melk, peper, zout en een paar snuifjes muskaatnoot toe.

Breng aan de kook en laat 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn.

Warm intussen de olie in een pan, voeg de kalkoenreepjes toe en laat enkele minuten bakken op een middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Wanneer de groenten klaar zijn, laat ze uitlekken en vang het melkkookvocht op. Mix de groenten en de room in de blender tot een romige velouté. Proef of het mengsel voldoende gekruid is.

Giet de velouté in glaasjes. Doe er de kalkoenreepjes bij. Bewerk het melkkookvocht met de staafmixer tot je een emulsie bekomt. Verdeel over de glaasjes en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content