Kleur, ja Rood, nee

Mensen met een kwetsbare, gevoelige en reactieve huid kennen het fenomeen: bij de minste stress, temperatuurschommeling of spanning worden ze rood. Gelukkig bestaan er ook oplossingen.

Behoort u tot de zestig procent vrouwen die rood worden voor het minste û bij een vapeurtje, een kruidig gerecht, een stemmingswisseling? Hebt u aanleg voor couperose? Is uw huid supergevoelig, raakt ze snel geïrriteerd? Volgende aangepaste producten zijn er speciaal voor u!

Specifieke verzorging

De algemene regel klinkt eenvoudig: hebt u een gevoelige huid, vermijd dan verzorgingsproducten die rijk zijn aan fruitzuren en vitamine C. Kies voor zachte en voedende formules. Een aanrader is vitamine CG die speciaal is bedoeld voor de gevoelige huid. Grote specialist in de verzorging van de kwetsbare huid is La Roche-Posay die tal van aangepaste producten op basis van thermaal water in het gamma heeft.

Onze keuze

Driedubbel: Rosaliac van La Roche-Posay, met vitamine CG, werkt in drie fases. Het neutraliseert de roodheid, hydrateert en verzacht de huid en maakt uw teint glad en mooi (euro 15,60).

Naturel: ruscus, vitamine K en E, groene thee. Dat zit in het Rosakalm Plante System, een boost voor de huid (euro 18 – foto 5).

Nooit meer rood: behandelt en verdoezelt roodheid, de Baume anti-rougeurs Guinot (euro 25,50).

Stralend: Bio-Rosis van Stendhal verbetert de microcirculatie waardoor de huid er, dankzij de groene, vloeiende textuur weer stralend uitziet (euro 33).

Anti-jeuk: de Sérum Spécifique Sensiblité T. van LeClerc verbetert de huidstructuur (euro 40 û foto 4).

En verder: Vasco van Gernétic (32,10 of 30 ml), schoonheidsinstituten (Linéal), Phyto-sérum E291, Crème 11 en Phyto 54 Yonka.

Goed om te weten: Breng het product aan met lichte tapoterende bewegingen. Nooit trekken of knijpen, want dat beschadigt de huidvezels.

Beschermende crèmes

Om de winter in schoonheid door te komen, kunt u uw gelaat het best verwennen met een zachte crème. Twee dunne laagjes zijn beter dan één dikke omdat de huid anders de neiging heeft om te ‘pluizen’, een teken van verzadiging.

Onze keuze

Diep: voeding tot in het hart van de huid met Nutri-Move, een herstellende crème van Dior (euro 53,09). Gun uzelf één tot twee keer per week een verzachtend masker, bijvoorbeeld Masque Cocoon (euro30,77).

Zacht: Dankzij Complexe Q10 Energie helpt de nachtcrème van Nivea Q10 de huid te herstellen en voorkomt ze beschadiging (euro 13,99).

En verder: voor de huid die echt niéts verdraagt is er SOS Issima van Guerlain (foto 9). Of Confort Extrême van Sisley.

Goed om te weten: De huid reinigen blijft van primordiaal belang. Maar kies verfijnde reinigingsproducten (formules voor gezicht én ogen). Bijvoorbeeld Tolériane, een moussegel van La Roche-Posay.

Camouflage

Eén product alleen verricht zelden wonderen. Daarom is het zo handig iets achter de hand te hebben dat elke morgen de foutjes van uw huid verdoezelt. Weet dat groen de rode vlekken neutraliseert, dat geel donkere kringen verdoezelt en dat een compacte fond de teint vanzelfsprekend beter dekt dan een vloeibare.

Onze keuze

Licht: Teint Eclat Lissant Autofocus van Clarins gebruikt het licht voor een egale teint en bedekt de huid onmerkbaar dankzij Pigment Gold (euro 32 û foto 6).

Intelligent: Guerlain bindt met Teint Compact frais anti-âge (euro 56,40) de strijd aan tegen veroudering, werkt hydraterend en revitaliserend. Om te corrigeren is er de Correcteur Teint Divinora (euro 22) of de stick Precious Light Issima (euro 36,55).

Corrigerend: de nieuwe sticks Estompe Eclat van Chanel corrigeren en verbergen zelfs de kleinste foutjes. De groene corrector heeft het op de rode vlekjes gemunt. (euro 22,87 û foto 2). Niet te vergeten: het palet Pro Correcteur, 4 tinten voor camouflage à la carte.

Professioneel: verkrijgbaar in drie kleuren, de schoonheidsstylo van Dior Skin Flash: hij verbergt elke onnauwkeurigheid (euro29,73 û foto3).

Dubbel: hij camoufleert en verzorgt, de 2-in-1-stick Isopure van Jeanne Piaubert (euro18,15 û foto 8).

En verder: Fond de teint Biotherm Light, Color Clone Helena Rubinstein.

Goed om te weten: breng uw fond de teint aan met uw vingers. Hij zal langer houden. Werk van de binnenkant van uw gezicht naar de buitenkant toe, met lichte bewegingen. Camouflagesticks of producten om donkere kringen te verdoezelen, worden altijd nadien aangebracht.

Info: in de parfumerie, behalve La Roche-Posay, Plante System en T. Le Clerc in de apotheek Decléor: 09 364 51 10 Gernétic: 02 396 03 34 Guinot: 02 648 80 95 Linéal: 02 736 06 98 Nivea: in warenhuizen Yonka: 02 732 59 00 n

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content