© FOTO'S ISOPIX

Kippenboutjes met paprika en ananas

(Voor 4 personen)

12 kippenboutjes, olijfolie, 1 gele en 1 rode paprika, 1 rode ui, halve ananas, 2 teentjes look, 1 kl gemberpoeder, 1 kl korianderpoeder, zout, 4 eetlepels sesamzaad.

1 Warm de oven voor op stand 6 (180°). Bestrijk de kippenboutjes met olie en laat ze 30 minuten braden in een ovenschaal.

2 Snij de paprika’s in reepjes. Pel de ui en de look en hak fijn. Schil de ananas en snij in stukken.

3 Verhit twee eetlepels olijfolie in een cocotte. Roerbak er de look in, voeg de paprika en de ui toe en laat, terwijl je roert, nog vijf minuten bakken. Voeg de ananas toe, strooi er het gember- en korianderpoeder en wat zout over. Dek af en laat 30 minuten bakken op zeer laag vuur. Roer regelmatig om.

4 Haal de kippenboutjes uit de oven en laat ze lauw worden. Rol ze door het sesamzaad en zet ze opnieuw tien minuten in de oven.

5 Verdeel de paprika-ananasmix over de kommetjes, leg er de kippenboutjes op en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content