KETCHUP MET GRANAATAPPELPITTEN EN AARDBEI (RECHTS) © ISOPIX

KETCHUP MET GRANAATAPPELPITTEN EN AARDBEI

(Voor 6 personen)

2 uien ? 2 eetlepels koolzaadolie ? 3 eetlepels suiker ? 2 eetlepels tomatenconcentraat ? 400 g aardbeien ? 2 eetlepels citroensap ? 20 cl granaatappelsap ? de pitten van 1 granaatappel ? Espelettepeper.

? Pel de uien en hak ze fijn. Warm de olie in een kookpot en fruit er de uien in. Strooi er de suiker over en laat lichtjes karamaliseren. Voeg het tomatenconcentraat toe.

? Was de aardbeien, dep ze droog en snij ze in kleine stukjes. Doe ze, samen met het citroensap, het granaatappelsap en 10 cl water, bij de uien met tomaat. Laat tien minuten koken op een matig vuur.

? Pureer met de staafmixer. Haal van het vuur en voeg de granaatappelpitten toe. Laat afkoelen en breng op smaak met wat Espelettepeper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content