© Stockfood/Isopix

Kastanjesoep

4 pers. ? 40 min. + 1.10 uur gaartijd

? 600 g tamme kastanjes ? 2 uien, in blokjes ? 1 peterseliewortel, in blokjes ? 100 g bleekselderij, in blokjes ? Espelettepeper ? 125 ml witte wijn ? 1 takje tijm ? 1 laurierblad ? 800 ml groentebouillon ? 150 ml room ? 60 g boter ? 3 el olijfolie ? peper en zout

1. Maak een inkeping in de kastanjes en gaar ze een half uur in de oven op 180°C. Laat afkoelen en pel.

2. Stoof de groenten met de gepelde kastanjes (hou er enkele apart) in een stoofpot. Kruid met peper, zout en Espelettepeper en blus met witte wijn. Voeg tijm en laurier toe en laat wat inkoken. Giet de bouillon erbij en laat 35 minuten sudderen.

3. Bak de rest van de kastanjes kort in wat boter. Verwijder de laurier en tijm en mix de soep. Roer er de room onder. Verhit de soep opnieuw en roer de rest van de boter erdoor. Kruid af, serveer met de gebakken kastanjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content