© ISOPIX

Kastanjesoep met chiazaad

(Voor 4 personen)

400 g pompoen, 300 g kastanjes uit blik, zout, peper, muskaatnoot, 20 cl vloeibare room. 1 eetlepel chiazaad.

1 Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Laat de kastanjes uitlekken.

2 Doe de pompoen en de kastanjes in een kookpot, maar zet acht kastanjes opzij. Voeg water toe tot alles onder staat. Breng aan de kook, dek af en laat 30 minuten garen op een zacht vuur.

3 Haal de kookpot van het vuur, voeg peper, zout en een snuifje muskaatnoot toe en mix.

4 Zet een pan op het vuur en laat de rest van de kastanjes, zonder vetstof, goudbruin kleuren.

5 Verdeel de soep over de kommetjes, doe er een scheutje room en de gebakken kastanjes bij en strooi er chiazaad over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content