© FOTO'S ISOPIX

Kalkoengebraad met pruimenfarce

(Voor 6 personen)

1 ui ? 600 g kalkoenfilet klaar om op te rollen ? 200 g farce van bij de slager ? 15 ontpitte gedroogde pruimen ? 2 el druivenpitolie ? 20 g boter ? 15 cl droge witte wijn ? 3 takjes tijm ? zout ? peper van de molen.

Pel de ui en hak fijn. Leg de kalkoenfilet open op keukenfolie. Rits de tijmblaadjes van de takjes.

Meng de farce van de slager met de gesnipperde ui, tijm, peper en zout.

Breng een strook farce aan in het midden van de kalkoenfilet. Leg er de pruimen bij. Bind de kalkoenfilet samen tot een gebraad.

Warm de olie en de boter in een pan. Bak het gebraad aan alle kanten bruin. Zet opzij.

Deglaceer het aanbaksel met de witte wijn. Leg het gebraad terug in de pan, breng op smaak met peper en zout. Laat nog 50 minuten bakken op een zacht vuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content