© ISOPIX

Japanse gefrituurde kip

(Voor 4 personen)

4 kippenfilets, 1 cm verse gember, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sake, 2 eetlepels mirin, 4 eetlepels rijstbloem, frituurolie, waterkers.

1 Snij de kippenfilets in stukjes en leg ze in een diepe schaal. Schil de gember en rasp fijn.

2 Meng de sojasaus, de sake, de mirin en de gember, roer goed om en giet het mengsel over de kip. Dek af met folie en laat 20 minuten marineren op kamertemperatuur.

3 Laat de stukjes kip uitlekken en haal ze door de rijstbloem.

4 Verhit het frituurvet in een pot. Dompel er voorzichtig en in kleine hoeveelheden de stukjes kip in onder en laat 10 minuten frituren. Draai geregeld om met een schuimspaan. Laat uitlekken op de keukenrol.

5 Leg de gefrituurde stukjes kip in een schaal, breng op smaak met zout, werk af met wat waterkers en serveer met zoetzure saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content