Italiaanse betovering

Een vleugje mediterrane magie in volle herfst? Daar kan niemand aan weerstaan! Nergens beheersen vrouwen zo goed de kunst om hun schoonheid in de verf te zetten als in Italië. Een zwoele blik, een fluwelige teint, een subtiel parfum: la dolce vita!

Waarom zijn Italiaanse vrouwen zo verleidelijk? Heus niet alleen vanwege hun uiterlijk maar ook omdat ze zelfverzekerd zijn en weten wat ze willen. Monica Bellucci, Sophia Loren, Claudia Cardinale, Valeria Golino, Laura Antonelli? Doe uzelf reeënogen cadeau en omring uw lichaam met de beste zorgen.

Reeënogen

Zwart is deze winter aan zet. Zowel in de mode als bij de make-up. Zet uw wimpers dus dik aan met mascara en meet u de sensuele oogopslag van een Italiaanse schone aan. Geen betere truc om uw gelaatstrekken en oogleden optisch te liften! De meest spectaculaire mascara’s van het seizoen zijn Exceptionnel van Chanel, Ôscillation van Lancôme, Phenomen’Eyes van Givenchy en Diorshow Iconic. Op de oogleden komt subtiel uitgevlakte oogschaduw – mat overdag, geïriseerd ’s avonds- in een bij uw ogen passende tint. Met de paletten Oriental Beauty van L’Oréal Paris zit u altijd goed. Uw lippen? Die houdt u discreet, met wat subtiel glanzende lipstick.

een tip : u vindt dat eyeliner te hard oogt? Trek een streepje Khôl minéral noir in poedervorm langs uw wimperrand. (L’Oréal Paris, euro13,99).

Zijdezacht haar

Hoe de Italiaanse vrouwen aan dat prachtig glanzende haar komen? Omdat ze het prima verzorgen met maskertjes, conditioners en... een mediterraan dieet. Geen wonder dat tomaten, olijfolie, avocado, druiven, perziken en vijgen ook centraal staan in de Série Nature van L’Oréal Professionnel. Let wel: een speciale behandeling en conditioner brengt u niet op de hoofdhuid aan zoals u wellicht denkt, maar enkel op het haar zelf.

een tip : wilt u kroezend haar vermijden? Pas dan de truc van de zuiderse vrouwen toe: na het uitspoelen trakteert u uw haar nog op een stevige straal ijskoud water.

Perzikhuidje

Verleiden als een diva kan niet zonder een gave huid. De teint egaliseren en onvolmaaktheden wegwerken, daar komt het op aan. Als uw dagcrème geen UV-filter bevat, beschermt u uw huid met een lichte foundation. Sla in geen geval een serum over. Neem bijvoorbeeld Eclat Tenseur van Sisley dat u op de dagcrème gebruikt maar onder de make-up (euro126).

een tip : breng onder uw crème een serum aan (bijvoorbeeld Sérum Eclat Extrême Annayaké). Uw huid zal er alles uit putten wat ze nodig heeft.

Onweerstaanbaar parfum

Luxueus betekent vandaag vooral exclusief. De parfums van Acqua di Parma zijn al sinds de jaren 30 enorm gegeerd. Het avant-gardistische Colonia bijvoorbeeld, en de twee nieuwe versies: Colonia Assoluta en Intensa. Overigens durven ook de mannen bloemige parfums aan: Dior Homme (iris) en Infusion d’Homme van Prada. Italiaanse vrouwen hullen zich liever in een stevige wolk. Die is fris bij Gucci by Gucci, gesofisticeerd bij Palazzo de Fendi en traag – jawel traag – bij Essenza del Tempo van Trussardi, een parfum dat zijn geheimpjes langzaam en gespreid over de hele dag prijsgeeft.

Blauw is de lievelingskleur van de Italianen. Diep azuurblauw zet dan ook de toon in Blu Mediterraneo van Acqua di Parma, een gamma dat opgebouwd is rond een aantal typische ingrediënten: sinaasappel uit Capri, amandel uit Sicilië, cipres uit Toscane, vijg uit Amalfi en mirte uit Panarea (een Eolisch eilandje). Perfect om dat vakantiegevoel vast te houden...

een tip : om u helemaal in een geurige wolk te hullen, parfumeert u uw hals, een jaspand of een sjaal. n

Virginie Draelants

Partner Content