Inzoomen op hals en decolleté

Nooit loopt deze fijne en gevoelige zone zo in de kijker als in de zomer. Wij vertellen u graag hoe u uw hals en decolleté jong, elastisch en stevig houdt.

Twee keer per dag uw gelaat verzorgen: het is stilaan een goede gewoonte geworden. Maar de tere zone van hals en decolleté verwennen wordt al te vaak vergeten. Terwijl net deze zone als eerste tekenen van veroudering verraadt.

Ultrafragiele zone

De huid van uw hals en decolleté bevat weinig talg en is gevoelig voor horizontale rimpels. Deze bijzonder fijne huid vraagt dan ook een gerichte verzorging. Een gezichtscrème (voor-al die met een liftend effect) volstaat. Maar het gamma specifieke producten voor de halsstreek is zo uitgebreid dat het jammer zou zijn er geen gebruik van te maken. Gewone lichaamslotions zijn immers samengesteld voor een dikkere en minder gevoelige huid.

Wrijving, constante hoofdbewegingen, een slechte houding zorgen ervoor dat de huid van uw hals en decolleté zijn stevigheid verliest en sneller rimpelt. Dus: borst voorruit, schouders naar achteren en hoofd omhoog! En om een dubbele kin tegen te gaan, plakt u uw tong tegen uw gehemelte en trekt u tegelijk uw mondhoeken in de richting van uw oren. Een (duivels efficiënte) grijns die u het best enkel opzet wanneer u alleen bent.

Tip. Breng nooit te veel product aan. Het dringt moeilijk in de huid van hals en decolleté in. Bewerk de textuur tussen uw vingers en breng het product vervolgens met lichte, opgaande bewegingen aan.

Gerichte verzorging

Uw hals en decolleté moeten vooral gevoed, verstevigd en beschermd worden. De ideale verzorging is tonifiërend en vrij rijk, maar vloeibaar om gemakkelijk in te dringen. Uitzondering op deze regel: breng twee keer per week – en in de zomer iedere dag – royaal een masker aan zodat uw huid al het nodige kan opnemen. Breng het bij voorkeur ’s avonds aan en verwijder het overtollige product met een papieren zakdoekje of wattenschijfje. Denk als aanvulling aan een gerichte kuur van binnenuit (bijv. Inneov Fermeté of Oenobiol Anti-âge).

Tip. Om de huidweefsels te draineren en te liften, raden specialisten aan om specifieke producten voor hals en decolleté van het midden naar de buitenkant aan te brengen met lichte, opwaartse bewegingen. Door zachtjes te kloppen met uw vingertoppen stimuleert u bovendien uw bloedsomloop en weefsels. Strek ook een paar keer per dag (voorzichtig) uw hals uit. U hals gaat er langer door lijken en het geeft u een mooiere houding!

Maximale bescherming

Naast uw handen en gelaat is uw decolleté de lichaamszone die het meest blootgesteld is aan uv-straling. Bescherm u met een goede zonnefilter (SPF 30 of 50) zodra het mooi weer wordt. Een lichte, gevoelige huid die niet beschermd wordt, kan in de zomer een vorm van goedaardige lichtdermatose ontwikkelen, die chronisch wordt als u niet oppast. Deze overgevoeligheid voor zonnestralen is niet ernstig maar zorgt voor sterk jeukende, rode bultjes op uw decolleté, handen en armen. Aarzel dus niet: volg een kuur van twee tot drie maanden met zonvoorbereidende capsules en haal een doeltreffende maar vloeibare zonnefilter in huis. Tegenwoordig vindt u superlichte zonnemelk en -olie met beschermingsfactor 50+.

Tip. Breng na het zonnen aftersun aan om uw huid te voeden en te herstellen.

Mesotherapie voor thuis

Om de grootste schade te herstellen, raden we enkele peelingsessies aan, met daarna mesotherapie bij een esthetische arts of dermatoloog. Het merk Filorga, gespecialiseerd in cosmetische verzorging met een medisch kantje, biedt een kit aan die alle celmechanismen een boost geeft en de elasticiteit en hydratatie van de huid verbetert. Via een roller met minuscule naaldjes brengt u een geconcentreerde oplossing in: pijnloos maar doeltreffend na een maand.

Info. Bioderma, Filorga, Inneov, Oenobiol: in de apotheek of drogisterij. Alle andere producten in de parfumerie, behalve Maria Galland: www.maria-galland.com

Virginie Draelants

Partner Content