In kleur naar de de herfst

’t Wordt een boeiende herfst: de mondaine vrouw, femme fatale of garçonne uit de jaren twintig, wedijvert met de vrouw die voor natuurlijk kiest. De pure look blijft, maar ogen en lippen mogen een extra toets krijgen. Om deze trends kunt u nu niet heen...

Teint en blush

Deze herfst en winter spelen we de heldinnen van Tolstoj: met een bleke, onberispelijke huidskleur en de wangen lichtroze aangezet. In ieder geval is Slavic Beauty het thema bij Guerlain. Een gelijkmatige huidskleur krijgt u door een vloeibare fond de teint (voor de droge huid) of compact poeder (voor de normale tot vette huid) te gebruiken. Anti-aging: Parure Gold Lumière d’Or en de verjongende Precious Light Enlumineur van Guerlain (euro 42,52). Of Double Palette Teint&Blush van Clarins (euro 39), geniaal met zijn geïntegreerd borsteltje, de Brush Foundation T. LeClerc (4 tinten). De blush wordt met een dik penseel aangebracht op de welving van de glimlach. Het effect is heel naturel: een gezonde blos, als kwam u net thuis van een stevige wandeling.

Onze keuze: Russian Doll van Guerlain, Crème de blush YSL, Blush Lune d’or Bourjois.

Het advies van Olivier Echaudemaison, creatief directeur bij Guerlain: “In Parure Gold zorgt het samenspel van goudpigmenten en de vitaliserende mirre voor een gouden glans op het gelaat, terwijl schaduwen en kleine onregelmatigheden worden weggewerkt.” De beste manier om een vloeibare fond de teint aan te brengen? “Met een plat penseel (of met de vingers), met lichte toetsen vanuit het centrum van het gezicht naar de contouren.”

De ogen

Oogschaduw in één kleur, vlak op het bovenste ooglid aangebracht, maakt ons het leven een stuk makkelijker. De tinten blijven sober, of we kiezen voor tussentinten: Argentic (staalgrijs) en mollengrijs bij Dior, roodbruin, goudgeel, violet bij MAC, grijs en oranjebruin of zonnegeel bij Shiseido. De ogen stelen de show: Chanel creëert Eye Gloss (4 tinten) om aan te brengen op drie verschillende manieren, van zeer discreet tot glanzend, naargelang we het combineren met lichte nuances (parelwit, goud) of donkere tinten (donkerrood, zwart).

De andere optie is nude, ton sur ton, al even makkelijk. Prismissime Eyes Poetic Brows of Poetic Blues van Givenchy; 9 nieuwe tinten Mono Couleur bij Clarins, van Pink Frost tot Hot Chocolate (euro 17), drie oogschaduwen in de collectie Fashion Paradis, Bourjois (euro 10,90/stuk).

Na de seizoenen waarin zwart verplicht was, voert mascara kleur weer hoog in het vaandel: Grey Lavender, Plum of Khaki voor Phénomen’Eyes van Givenchy (gelimiteerde editie), Coup de Théâtre 2 en 1 van Bourjois in zwart, bruin, blauw, groen en violet, bruin, zwart, violet en diepgroen voor de Mascara Singulier mèche à mèche van Yves Saint Laurent, Prune Intense voor Le 2 vanGuerlain, kobalt en bruin bij The Body Shop (euro15).

Het advies van Yannick Vaudry, make-upspecialist YSL: “Voor meer volume plaatst u het borsteltje onderaan de bovenste wimpers en drukt u het met een licht swingende beweging omhoog, zo wordt elke wimper goed gedekt.”

De lippen

Gloss boet aan belang in ten opzichte van glimmend rood. Wordt aangebracht met een stick, in één beweging zoals een klassieke lippenstift. Op de grens tussen verzorging en make-up bevat het Serum Rouge van Dior 20 % verzorgende producten. De volheid van uw lippen wordt beklemtoond, de natuurlijke kleur versterkt (8 tinten): uniek!

De seizoenskleuren zijn: nude bruin en rosé bij Clarins, wijnrood bij Guerlain, 100 % plantaardig parelmoerbruin bij Yves Rocher, Golden bronze en Deep caramel bij MAC, 8 ultravrouwelijke roodtinten in de collectie Chantal Thomass voor Nivea Beauté – van passioneel rood tot babydollroze, 37 nuances Rouge Brillant bij The Body Shop (euro 10).

Het advies van Tyen, make-updirecteur bij Dior: “Om uw ideale tint te kiezen, probeert u er een paar uit op de binnenkant van uw pols. Kies de kleur die uw huid meteen doet oplichten.”

De nagels

Elk seizoen wacht iedereen op de nieuwe nagellaktint van Chanel. Deze herfst inspireert artistiek directeur Peter Philips zich op het eeuwige Venetië en zorgt een erg chic somber violet (Vendetta) voor verleidelijke nagels. Er is ook diep-rood met goudglinsters (Gondola), bijna zwart Prune en bordeaux. Ook elegant is het Gris Orage van Yves Saint Laurent, dat perfect combineert met een winters kasjmiertruitje. In de gaten te houden zijn ook de 36 intense, verrijkte kleuren van Koh Colours (in de parfumerie euro 18,95/stuk). Miniversies aan miniprijsjes: Cinéma à Bombay (euro 3,50) en 1 minute en So Laque Ultra Shine, alles van Bourjois.

De raad van de specialist: “Om uw nagellak langer te houden, schuurt u de nagel lichtjes op, legt u een basis en daarna twee fijne laagjes – laat goed drogen tussendoor! – en brengt u daarna een topcoat aan.”

Het kapsel

Weinig dictaten wat het haar betreft, als het maar niet te gekunsteld lijkt. Kies voor een wat warrige carré als u van nature krullend haar hebt. Met steil haar gaat u beter voor een dégradé, die voor volume en structuur zorgt. Laat uw kapsel er in elk geval uitzien alsof het niet gekapt is, kies voor een beetje rock’n’roll dat u meteen wat jonger maakt, met of zonder accessoires (band, speld, schuivertje).

De raad van de specialist: “Uw haar is na de zomer toch beschadigd door de zon, UV, zeezout... Gun het een verzorgingskuur: het zal het opnieuw glans en vorm geven.” n

Info: in parfumeriezaken – in de salons O. Dachkin – Guerlain infolijn 02 642 29 70 – Bourjois bij Di, Inno, Kruidvat... – Gemey en Nivea in grootwarenhuizen – MAC: winkels in Brussel en Antwerpen – La Roche-Posay in de apotheek – The Body Shop in de eigen winkels.

Virginie Draelants

Partner Content