Iedereen gaat digitaal

De digitale fotografie evolueert met rasse schreden. Haast dagelijks worden nieuwe toestellen gelanceerd en ook het toebehoren wordt almaar gebruiksvriendelijker. Dacht u dat u met de computer moest kunnen werken om digitaal te kunnen fotograferen? Vergeet het!

Dunne krachtpatser

De Ricoh Caplio R6 gaat er prat op de dunste camera ter wereld te zijn met een 28 mm-groothoek 7,1 x optische zoomlens (28 – 200 mm in 35 mm cameraformaat). Hij beschikt over de krachtige beeldstabilisator die reeds in de Caplio R5 aanwezig was, maar heeft bovendien een gelaatsdetectiefunctie. Richtprijs: euro 330.

Veelzijdige lichtgewicht

De HP Photosmart A717 fotoprinter werd ontworpen voor mensen die tot 4000 foto’s willen kunnen opslaan, bekijken, bewerken en afdrukken met sneldrogende fotoprints tot 13 x 18 cm en dit zonder een pc te gebruiken! De printer bezit een geheugen van 4 GB, software voor eenvoudige fotobewer-king. Richtprijs: euro 199.

Talentvolle mini

De Selphy CP750 en CP740 printers van Canon kan je dankzij hun vederlichte bouw en de handige intrekbare usb-kabel overal mee naartoe nemen. De Selphy CP750 laat zelfs toe om te printen vanuit mobiele telefoons via een bliksemsnelle infraroodverbinding. Richtprijs voor de Canon Selphy CP740: euro 119, voor de CP750: euro 209.

Een topper

De nieuwe DMC-FX100 van Lumix laat opnames toe tot 12,2 megapixels en bezit bovendien een 28 mm Leica groothoeklens met 3,6 x optische zoom (het equivalent van 28-100 mm). Een optische beeldstabilisator helpt om een wazig beeld door handtrillingen te voorkomen, het ISO-control systeem onderdrukt beeldwaas door bewegingen van het onderwerp. Richtprijs: euro 450.

Camera met fotocorrectie

Vlekken verwijderen, het onderwerp op de foto slanker maken en zelfs de reflecterende ogen van uw huisdier corrigeren kan allemaal met de Photosmart R837 van HP. Gewoon inzoomen op een vlek, een schram, een onvolmaaktheid die u stoort en in een oogwenk is het euvel verholpen. Richtprijs: euro 229.

Sterk baasje

De Olympus µ 770 SW laat niets aan het toeval over. Dit toestel is bestand tegen een val vanaf 1,5 meter, is waterdicht tot een diepte van 10 meter en functioneert bij temperaturen tot -10°C. Bovendien bezit dit robuuste baasje 25 opnameprogramma’s – waaronder 4 voor onderwaterfotografie. Richtprijs: euro 375.

Multimedia

De Samsung i70 is een 7,2 megapixel camera met 3 x optische zoom en een geheugen van 10 MB. Maar de i70 vervult ook naar believen de functie aan van multimediaspeler, mp3-speler, text viewer, geluidsrecorder en draagbare schijf. Richtprijs: euro 349.

Nieuwe bekende

Canon lanceerde zopas de Digital Ixus 950 IS met 8,0 megapixels, een upgrade van de vaak bekroonde Digital Ixus 800 IS. De nieuwe Canontelg is uitgerust met een 4 x optische zoomlens met een optische beeldstabilisator. De Ixus 950 IS beschikt over 18 opnameprogramma’s, waarbij een aantal met creatieve lichteffecten. Richtprijs: euro 459.

Reisgezel

De Samsung L74 Wide beschikt over een 28 mm groothoeklens, 3,6 x optische zoom, trillingsreductiesysteem, gezichtsher- kenning, een geheugen van 450 MB en een gevoeligheid tot ISO 1600. Maar deze Samsung heeft nog een extra: een ingebouwde wereldreisgids. Richtprijs: euro 349.

Digitaal kader

U hebt uw foto’s nog graag in een kader staan? Dan is het digitale PhotoFrame van Philips misschien iets voor u. Digitale foto’s downloaden naar dit kader is kinderspel. Geleverd met 4 lijsten. Richtprijs euro 199. n

Leen Baekelandt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content