In Plus Magazine van september hebben jullie het over de nieuwe leeftijdsgrens voor het overlevingspensioen. Ik ben zelf 67 jaar en heb een brutopensioen van ? 1.700 of ? 1.400 netto. Mijn vrouw is 58 en werkt nog. Hoeveel mag zij verdienen bovenop een overlevingspensioen?

Hoeveel je precies mag verdienen als je een overlevingspensioen krijgt, hangt af van je gezinssituatie. Heeft jouw vrouw nog kinderen ten laste...

Hoeveel je precies mag verdienen als je een overlevingspensioen krijgt, hangt af van je gezinssituatie. Heeft jouw vrouw nog kinderen ten laste, dan mag ze ? 22.664 bruto per jaar verdienen als ze werkt als loontrekkende of ambtenaar. En ze mag ? 18.291 netto verdienen als ze werkt als zelfstandige. Heeft jouw vrouw geen kinderen meer ten laste, dan mag ze ? 18.291 bruto verdienen als ze werkt als loontrekkende of ambtenaar en ? 14.633 als ze werkt als zelfstandige.Een stukje overlevingspensioen ontvangen is niet mogelijk. Als je loon te hoog is, kan je dat dus niet combineren met een overlevingspensioen. Je zal dus moeten knippen in je loon en niet in het overlevingspensioen om beide te kunnen combineren.