hoe zegt u “Ik zie je graag”?

Uw reacties op dit thema waren unaniem: zeker in een relatie die al lang duurt, is het ontzettend belangrijk dat je elkaar geregeld laat weten dat je nog van elkaar houdt. Maar dat hoeft niet noodzakelijk te gebeuren met woorden.

Grote knuffelaars

Na 37 jaar huwelijk kunnen we nog steeds niet naast elkaar zitten zonder aan elkaar te friemelen. We zijn dan ook alletwee ontzettend grote knuffelaars. Ten minste eens per week zegt hij mij spontaan “Heb ik je vandaag al gezegd dat ik je graag zie?”. Van mijn kant geef ik hem geregeld zonder enige aanleiding een zoentje. En na een goed gesprek durf ik wel eens zeggen: “Ik moet nu aan het eten beginnen en ik zie je graag”.

Zonder woorden

We zijn 28 jaar geleden getrouwd en hebben nog nooit “Ik zie je graag” tegen elkaar gezegd. Ik vind dit ook niet nodig, want woorden zijn zo snel uitgesproken en klinken niet altijd oprecht. We geven elkaar elke dag een knuffel en soms zomaar een klein cadeautje. Zo laat je de andere echt weten wat je voelt.

Per sms

Bijna dagelijks geven we elkaar een lieve knuffel en zeggen we gewoon dat we elkaar graag zien. Heel af en toe (niet te vaak, want dan wordt het een verplichting) sturen we elkaar een sms met een originele liefdesboodschap. Deze tekstberichtjes wissen we nooit. Als je ze dan maanden later nog eens leest, krijg je een warm gevoel vanbinnen.

Vreemdgaan

We zijn 39 jaar getrouwd en voor ons geldt het motto: ga eens vreemd met je eigen partner. Dit betekent dat we elkaar nu en dan compleet onverwacht verrassen met een etentje of een weekendje weg. Het is telkens weer een geweldige opkikker voor onze relatie. “Ik hou van je” zeggen we elkaar maar heel zelden met woorden, maar wel via e-mail!

Vier keer per dag

We zijn dertig jaar getrouwd en we hebben een stille regel dat we elkaar vier keer per dag onze liefde uiten: met een zoen als we vertrekken naar ons werk en weer thuiskomen, met woorden, in bed.

Testboodschap

Toen mijn man onlangs een nieuwe gsm als kerstcadeau kreeg, vroeg hij dat ik hem een sms’je als test zou sturen. Het signaal ging af. Hij keek heel verrast naar het berichtje, legde zijn mobieltje op tafel en nam me in zijn armen. Nochtans had hij maar één zinnetje gelezen, vier woordjes: “Ik zie je graag!”

Rustgevend

Op een of andere manier zeggen we het elkaar elke dag. Soms met een woord, maar ook soms zonder woorden, met een gebaar of een kleine attentie. We hebben dat gewoon nodig: het is een houvast en een rustgevende factor.

Het is gratis!

We zijn al samen sinds 1958 en we zeggen elkaar dagelijks meerdere keren “Ik zie je graag”. Gewoon het uitspreken van deze woorden is voor ons uitgegroeid tot een uitermate sterk bindmiddel. Ze geven ons energie, kracht en liefde. We ervaren dat niet als een routine, het vloeit spontaan uit het diepste van ons hart. En het is gratis! Willem Geerts, Aalst

M. Van Rompuy,L. Bossaerts,J. Verrydt,A. Simal,A. Reynaert,R. Mestdagh,W. Westerlinck,W. Geerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content