Het verleden revisited

Wat er nieuw is in 2010 ? Retromode! De laatste decennia keren ‘revisited’ terug: herbekeken en geactualiseerd à la 2010. Succesvolle trends maken opnieuw hun opwachting. Want wat is mode anders dan... wat nooit echt veroudert?

Denk: Dior

Helemaal Dior toen die in de late jaren 40 de modewereld op zijn kop zette. Dé elegante Parisienne werd toen geboren: kittig en chic. De prijs van het rokje is veelzeggend: echte chic heeft niets met een dikke portemonnee, maar alles met smaak en creativiteit te maken. En ook met wat humor, die moet voorkomen dat het geheel te stijf overkomt. Een wat uit de toon vallend detail, zoals de bloemenring hier, maakt het geheel minder opgedirkt. Een knipoog, maar wel een die de volle aandacht moet kunnen krijgen en niet mag verzuipen tussen een veelvoud aan andere accessoires.

Denk: Missoni

Tricot en linnen blijven in grote mate favoriet op het gebied van de stoffen, en grafische prints maken de vaste basisgarderobe compleet. De zigzagprint à la Missoni zorgt voor klasse.

Het stoere perfectojasje duikt al enkele seizoenen elke keer weer op en is nu onmisbaar geworden. Voeg daaraan een supergrote zak toe, sleehakken, kurk, paars en turquoise, en eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. Het is de geslaagde combinatie van al die elementen die deze look de stempel 2010 meegeeft. Let op de ludieke, hippe horloge die verraadt dat deze nonchalant lijkende outfit in werkelijkheid tot in de puntjes bestudeerd is.

Denk: trench

De klassieke trench is een onmisbaar basis-stuk. Om het even welke eenvoudige outfit krijgt dat tikkeltje extra klasse mee, maar evengoed worden erg geklede kledingstukken van een ontspannen toets voorzien. U kunt hem zelfs over een galajurk aantrekken. Een andere troef van de trench is dat hij zich makkelijk laat verrijken met accessoires. Met een ceintuur erin verandert hij even snel van look als een kameleon. De trench op de foto is uitgevoerd in een pasteltint, die naast felle kleuren als bicblauw, geel, paars en turquoise en ijle poedertinten opgang maakt. Vooral pastelroze is alomtegenwoordig. Dat geldt ook voor de libertyprint. Die moet u vooral niet dragen à la Het kleine huis op de prairie... tenzij u niet ouder bent dan pakweg zestien jaar.

Denk: etnisch

Etnisch doet het nog altijd goed, zij het meer gestileerd. Met een zijden tuniek, een capribroek en sandalen hebt u de vakantiesfeer al te pakken. Niet vergeten: opvallende en grote halskettingen en armbanden die bengelen en kletteren.

Denk: jurkje

Is er iets leukers denkbaar dan een jurkje kopen? Nee... dus hoera voor 2010 die de jurk in ere herstelt! Net als dit schattige exemplaar met een knipoog naar Audrey Hepburn, zijn ook de andere jurkjes in 2010 recht en tot boven de knie. Te kort voor u? Draag er dan een ondoorzichtige panty of een strak zittende broek onder. Let wel op met kant. Hoewel het absoluut een must is dit seizoen, lijkt u er al snel een strenge Spaanse matrone of juist een... eerstecommunicantje mee.

Foto’s: Emmanuel Laurent

Styling: Martine Olivier

Make-up: Boris

Tekst: Lise Leuven

Verkoopinfo: p. 162.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content